Смачні кексики
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже смачні кексики, особливий смак їм надає мармелад, я взяла апельсиновий, завдяки йому кексики вийшли з легким апельсиновим смаком.
Ніжна текстура, пористі всередині і дуже смачні кексики вийдуть у вас, якщо зробите їх за цим рецептом. Для тіста знадобиться борошно, цукор, яйце, маргарин і кефір. У тісто додати мармелад.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір жирний - 200 мілілітрів
- Цукор - 3/4 склянки
- Маргарин - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форм)
- Мармелад - 50 грам

1. Приготуємо продукти. Мармелад вибирайте на свій смак, я взяла апельсиновий.

2. На паровій бані млоїмо маргарин з цукром, я баню не робила тому, що у мене мисочка з потрійним дном, і на повільному вогні виходить той же ефект. Постійно помішуйте віночком.

3. Додаємо теплий жирний кефір і яйце, теплу суміш перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

4. Додаємо дві склянки борошна, попередньо змішаних з содою харчової. Ложкою перемішуємо обережно, поступово перебиваючи грудочки.

5. Мармелад поріжте на маленькі шматочки.

6. Додаємо в тісто мармелад, втручаємося його так, щоб тісто повністю його покрила, інакше кекс буде липнути до форми.

7. Змащуємо формочки рослинним маслом або використовуємо силіконові форми.

8. Випікаємо кексики при 180 градусах 30-40 хвилин. Виймаємо з формочок, остужіваем.