Скумбрія, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, з усіх варіантів готування риби я виберу гасіння з будь-яким вершковим соусом. Так рибна страва буде ніжним, нежирним, а також до нього точно підійде мій улюблений гарнір у вигляді пюре.
У свій рецепт я розповім вам про те, як приготувати скумбрію, тушковану в сметані. Біле м'ясо риби ідеально поєднується з таким соусом. Також ми додамо овочі. Вибирайте ті, які вам подобаються. Вони добре просочаться ароматом і стануть такими ж соковитими, як і скумбрія. Дуже вдале блюдо на кожен день!
- Скумбрія - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Картопля - 500 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Скумбрію промийте, чистий і vиpotroshite, видаліть у неї голову. Наріжте рибу на порційні шматки, вкладати їх в миску. Додати сіль, поперчіть, перемішайте і залиште.
Картопля почистіть, помийте і наріжте тонкими пластинками. Покладіть його в холодну воду на 10 хвилин, щоб пішов крохмаль.
Морква почистіть, помийте і наріжте кружальцями. Скумбрію злегка обсмажте в олії, потім приберіть її і обсмажте в сковороді морква.
Помийте і дрібно нарубати лук. Також злегка обсмажте помідори, нарізані часточками. Картопля пару хвилин відваріть в підсоленій воді.
Тепер на сковороду покладіть шарами: рибу, морква, цибуля, помідор. Гасіть їх під кришкою на повільному вогні, вливши води.
Далі додайте сметану, сіль за смаком. В самому кінці додайте готову картоплю. Загалом, блюдо буде гаситися близько 30 хвилин. Приємного вам апетиту!