Сирно-кокосова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-кокосова запіканка сподобається тим, хто любить експериментувати. Звичайною запіканкою з сиру мало кого здивуєш, а ось якщо туди додати ароматну кокосову стружку, то буде дуже смачно!
Якщо вам стало цікаво, як приготувати сирно-кокосову запіканку, то уважно вивчіть цей рецепт. З подібних інгредієнтів виходить дуже ніжна і повітряна маса. Ви можете додати до неї фрукти або ягоди. А подавати таку запіканку можна зі сметанкою або улюбленим варенням.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 120 грам
- Rikotta - 500 грам
- Лимони - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 50 грам
- Борошно - 40 грам
- Сіль - 1 щіпка
Такий сир, як рикотта, ідеально підходить для сирних запіканок. Він легкий і ніжний. Звільніть сир від упаковки і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
В окрему мисочку з високими бортиками вбийте курячі яйця. Вони повинні бути охолодженими. Потім всипте до яєць цукор і за допомогою звичайного віночка збийте яйця з цукром, поки маса не посвітлішає.
До збитим курячим яйцям з цукровим піском додайте стекла рикотту, потім вичавіть з лимона сік, а цедру натріть на дрібній тертці. Все це додайте до сиру і яєць. У цю ж посуд покладіть кокосову стружку і ванільний екстракт. Як можна ретельніше перемішайте всі інгредієнти.
Виберіть формочку, в якій ви будете запікати блюдо. Вистелити її пергаментом або ж просто змастіть рослинною олією без запаху, якщо папери у вас під рукою немає. Викладіть у форму сирну масу і розрівняйте.
Духовку розігрійте до двохсот градусів, запікайте страву сорок хвилин до повної готовності.