Сирний торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сирного торта з вишнею. Сирний пиріг виходить ніжний, легкий з вишневою прошарком.
Перед тим, як почати готувати торт, треба змішати яйця, сметану, цукор і сир. Смак торта доповнює кисло-солодка вишня.
- Вершкове масло - 100 грам
- Муки - 200 грам
- Яйце (жовток) - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 50 мілілітрів
- Крем (жирність 25%) - 100 мілілітрів (начинка)
- Сир ( жирність 9%) - 200 грам (начинка)
- Яйце - 2 штуки (начинка)
- Цукрова пудра - 200 мілілітрів (начинка)
- Яйце (білок) - 1 штука (начинка)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Вишня (без кісточок) - 400 грам (начинка)
1. Борошно з цукром, маслом і сіллю змішуємо в комбайні до утворення дрібної крихти. В чашу комбайна (працюючого) додаємо яйце. На дно жароміцної форми, змащеній маслом, викладаємо вийшло розсипчасте тісто. Утрамбувати добре тісто і поставити на десять хвилин духовку, температура сто вісімдесят градусів.
2. Готуємо начинку: промити вишню, і з ягід вийняти кісточки. Вишню кладемо в миску і крохмалем присипаємо. Розмішати зі сметаною сир.
3. Розтерти до білого цукрову пудру з яйцями. Потім цукрово-яєчну суміш змішати з сиром.
4. У стійку піну збити білок. У миску зі збитим білком, обережно розмішуючи знизу вгору, додаємо по ложці сирну суміш. Вишню перекласти у форму. Сирно-білковою масою заливаємо. Масу розрівняти і на сорок хвилин поставити в духовку, температуру встановимо на сто вісімдесят градусів.
5. Коли торт охолоне, кладемо на блюдо і прикрашаємо цукровою пудрою і вишнею. Торт готовий. Смачного!