Сирний сирок з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Домашні сирки безсумнівно корисніше і смачніше ніж ті, які ми купуємо в магазині. Але ж щоб приготувати вдома сирки, часу потрібно не так вже й багато. Перевіримо?
Якщо у вас маленькі дітки і перевірений постачальник домашнього сиру - вам нема чого купувати сирки в магазині. За допомогою цього простого рецепту ви легко впораєтеся і нагодуйте своїх діток смачними і корисними сирками. Наповнювачем для таких сирків може бути не тільки родзинки, але і курага, шматочки шоколаду або желе. А я поки розповім вам, як приготувати сирний сирок з родзинками в домашніх умовах.
- Сир - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки або сметана - 50 мілілітрів
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - 50-70 грам
Ізюм промиваємо холодною водою, потім заливаємо окропом хвилин на 5-10. Час залежить від стану родзинок і від вашого смаку.
Раз вже ми взялися за приготування сирків, значить сир у нас не магазинний. А це значить, що нам його треба перетерти. Це можна зробити через металевий друшляк, подрібнити блендером або кілька разів прокрутити через м'ясорубку.
Додаємо до протертого сиру розм'якшене вершкове масло, вершки або сметану, ванільний цукор і пудру. Збиваємо-перемішуємо міксером. Якщо маса виявилося не такою, як ви хотіли, додайте ще вершків або сметану і доведіть сирну масу до потрібної вам консистенції.
Воду з родзинок злити, а сам родзинки просушимо на рушник. Потім додамо родзинки в сирну масу, перемішаємо її, щоб родзинки рівномірно по ній розподілився. Ну а далі формуйте сирок, як вам завгодно, поставте його в холодильник для застигання, а потім їжте на здоров'я.