Домашній плавлений сирок «Бурштин»
(покроковий рецепт з фото)
Кожен з вас хоч один раз в житті купував плавлений сирок "янтар" . Здається, що він подобається абсолютно всім. Хочу розповісти, як приготувати домашній плавлений сирок "янтар" самостійно!
Зазвичай я готую плавлений сир в чистому вигляді, тобто без додавання "підсилювачів смаку" . Але ви можете поекспериментувати і додати якісь спеції або часник з зеленню. Плавлений сир має дуже хорошу консистенцію і легко намазується на хліб. Сподіваюся, що вам сподобається!
- Сир - 500 грам (жирний)
- Молоко - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Насамперед потрібно ретельно розтерти сир з содою.
Перекладаємо сир в каструльку, заливаємо молоком. Ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи. Дуже швидко ви помітите, що сир починає плавиться. Відразу ж додайте м'яке вершкове масло і сіль за смаком. Продовжуємо помішувати до повного розплавлення сиру. У цей момент можна додати щось на ваш розсуд (часник, Кмин і т. Д.), або ж не додавати нічого.
Знімаємо масу з вогню і переливаємо в тарілку. Даємо трохи охолонути і ставимо в холодильник для застигання.
Готово. Смачного!