Сирок для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дбаєте про здоров'я своїх дітей, то можете побалувати їх смачним десертом в домашніх умовах. Сирок готується на основі кефіру, а часу на цей процес йде за все 15 хвилин.
Цілющі властивості сиру обумовлюються наявністю казеїну, який володіє чудовими корисними властивостями і високою харчовою цінністю. Такий сирок для дітей можна готувати на другу вечерю і в будь-який час протягом дня. Фрукти і ягоди додавайте до смаку (мед і цукор також). Окрім іншого, казеїн (молочний білок) може замінити тваринний білок, а найголовніше властивість сиру - формування і зміцнення кісткової тканини. Готуйте цей смачний десерт для своїх діток своїми руками всього за 15 хвилин. Це просто і швидко!
- Кефір - 0, 5 L
- Полуниця - За смаком
- Цукор - За смаком
1. Я готую сирок дітям з кислого молока, домашнього йогурту або з кефіру. Безумовно, найкраще готувати цей десерт з кислого домашнього молока (сироватки мало, сиру багато). Але якщо його немає, то можна зробити з кефіру, який продається в будь-якому магазині. Від відсотка жирності залежить кількість сиру.
2. Виливаємо кефір в ємність, в якій будемо кип'ятити і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і кип'ятимо на слабкому вогні при закритій кришці близько 7 хвилин.
3. Кефір починає перетворюватися в сир, як тільки почне нагріватися вище 50 градусів. Краще варити його при закритій кришці.
4. Відкидаємо на ситечко і залишаємо на 5 хвилин, поки не піде зайва сироватка і сирок не охолоне.
5. Фрукти і ягоди можете брати будь-які на ваш смак і смак ваших малюків. Сьогодні у нас була полуниця (можна навіть використовувати заморожені ягоди). Цукор додавайте до смаку. Якщо у вас немає блендера, використовуйте звичайне ситечко.
6. Дуже люблю свій дитячий блендер, він відпрацював вірою і правдою більше року. Зараз я використовую його тільки для приготування сирків. Для того щоб сир НЕ був густим, додайте трохи соку або кип'яченої водички (я навіть додаю трохи сироватки, яка залишається після варіння).
7. Ось такий виходить у нас сирок для дітей. Вихід в середньому 150 грам (з 0, 5 л кефіру).