Сирний маннік на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів випічки мало не буває. Тому тримайте ще один про те, як приготувати маннік на кефірі. Виходить дуже ніжне солодкі ласощі для всієї родини. Не бійтеся додавати цукати і сухофрукти.
У мене маннік асоціюється з дитинством. Моя бабуся завжди його готувала за класичним рецептом. А я вирішила трохи змінити традиції і приготувати свій варіант. Випічка виходить найніжнішої, вона просто тане в роті. Вона дуже здорово йде на вечерю з солодким чаєм.
- Манька - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Кефір - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Куркума - 2 щіпки
- Яйце - 4 штуки
- Ізюм - 70 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукати - 50 грам
Замочіть манку в кефірі, постійно помішуючи. Десь через 10 хвилин піщинки крупи розчиняться. Додайте яйця і цукор, збийте.
Додайте в тісто сир, ванільний цукор, kurkumu, розпушувач. Все добре перемішайте.
Промийте ізюм, обсушити його. Змішайте його з крохмалем і разом з цукатами всипте в тісто. Перемішайте.
Влийте тісто у форму для випічки, яку попередньо змастіть маслом. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Можете полити випічку згущеним молоком. Смачного!