Сирний маннік на молоці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім про те, як приготувати сирний маннік на молоці. Блюдо це доводиться до речі і на сніданок, і на полуденок. Маннік готується без додавання борошна, тому він не особливо важкий.
Щоб маннік вийшов пишним, я додала в нього розпушувач. Також підійде звичайна гашене сода. Тільки дотримуйтесь пропорції. Якщо кладете соду, то її знадобиться в 2 рази менше - 0, 5 ç.l.
- Сир - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Крупа манна - 150 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
Сир з'єднуємо з цукром, дрібкою солі, яйцями, ваніліном і розпушувачем. Збиваємо масу. Манку висипаємо в окремий посуд, заливаємо молоком.
Через 20 хвилин набряклі манну масу з'єднуємо з яєчно-сирною. Збиваємо добре, щоб не було грудочок.
Форму посипаємо сухарями або манкою. Виливаємо туди манне тісто. Відправляємо в духовку на 35 хв. Температуру встановлюємо на 200 градусів.
Готовий маннік посипаємо цукровою пудрою. При бажанні можна прикрасити його шоколадом або стружкою кокоса. Смачного!