Маннік сирний
(покроковий рецепт з фото)
Іноді буває складно змусити дітей, а часом і дорослих, з'їсти манку і сир, а смачна випічка з цими інгредієнтами - це інша справа. Спробуйте простий рецепт, як приготувати маннік сирний.
У такого пирога дуже ніжний смак і ніжна текстура, він корисний і смачний. Для більш цікавого смаку додаємо в рецепт трохи апельсинової цедри, однак можна додати і апельсиновий сік або використовувати лимони. Можна подати маннік з шоколадною глазур'ю або з легким вершковим кремом. Такий пиріг відмінно підійде для ленчу чи як десерт для обіду.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Сир нежирний - 300 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
1. Кефір переливаємо в миску і додаємо манку, залишаємо на півгодини для набухання, тим часом пересипаємо в тарілку сир і розминаємо його виделкою або перетираємо його через сито.
2. У миску вбиваємо яйця і додаємо цукор, збиваємо до появи білої піни, потім додаємо підготовлений сир і збиваємо вінчиком на низькій швидкості.
3. Поступово вводимо цедру, манку з кефіром і всипаємо заздалегідь просіяне борошно з розпушувачем. Отримуємо густу масу з крупинками сиру.
4. Форму для випікання застилає пергаментом, виливаємо отриману масу і відправляємо в розігрітий до 220 градусів духовку на 35 хвилин.