Сирний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з сиром завжди відрізняється цікавою текстурою і ніжним смаком. Пропоную вам подивитися, як приготувати сирний кекс з простого тесту, приготування якого не доставить вам клопоту.
За бажанням кекс можна прикрасити крихтою з вершкового масла, борошна і цукру. Я випікаю його в звичайній круглій формі, але якщо ви візьмете прямокутну глибоку форму, то можна спекти класичний кекс у формі брикетик.
Пробуйте і експериментуйте! Смачного!
- Сир - 300 грам
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Ізюм - 150 грам
- Лимонна цедра - За смаком

Масло залишаємо розм'якшити при кімнатній температурі. Потім з'єднуємо його з цукром і добре перетираємо виделкою.

Тепер до цієї маси додамо яйця і сир. Знову розітріть все виделкою. Для зручності можна користуватися міксером, щоб зробити тісто однорідним.

Ізюм заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім просушують його і відправляємо в тісто разом з цедрою, борошном і розпушувачем. Вимішуємо тісто і відправляємо в форму для випічки, змащену маслом.

Духовку гріємо до 160 градусів. Кекс будемо випікати при такій температурі близько години. Потім його потрібно остудити, вийняти з форми і подати до чаю. Смачного!