Сирний чізкейк з випічкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний чізкейк можна приготувати вдома. Рецепт легкий, навіть якщо ви вперше готуєте подібну випічку, все вийде вдало. Найголовніше вибрати смачний сир і можна приступати.
Для чізкейку найкраще підійде жирний сир, а якщо сир знежирений, можна додати в сирну масу 30-50 грам вершкового масла. Процес випікання потрібно контролювати. Якщо з'являється легка золотава скоринка, знижуємо температуру.
- Сир - 700 грам
- Яйця - 5 штук
- Згущене молоко варене - 300 грам(150 грам в сирну масу, 150 грам для глазурі)
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
- Цукор - 4 Ст. Ложки(3 ст. L. - в тісто-крихта, 1 ст. L. - в сирну масу)
- Вершки - 50-70 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка

Підготуємо інгредієнти.

У миску насипаємо борошно, 3 ложки цукру і кладемо вершкове масло. Все перемішуємо до отримання тесту-крихта.

Тісто пересипаємо в форму, розподіляємо по дну і трохи притискаємо.

Готуємо сирну масу. У миску відправляємо яйця, сіль і ложку цукру. Все збиваємо до піни.

Далі, додаємо сир і 150 грам вареного згущеного молока.

Перемішуємо блендером до однорідної консистенції.

Сирну масу виливаємо на шар з тіста-крихта і відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин.

Перші 20 хвилин випікаємо при температурі 190 градусів, потім знижуємо температуру до 160 і готуємо ще хвилин 20-25. Далі, вимикаємо духовку і залишаємо в теплі чезкейк ще на 5-7 хвилин.
Остужаем в формі, потім перекладаємо на блюдо.
Остужаем в формі, потім перекладаємо на блюдо.

Для глазурі в згущене молоко додаємо вершки, сметану або натуральний йогурт. Варене згущене молоко повинна вийти плинної та менш солодкою. Далі, глазур'ю можна полити весь чізкейк або ж нарізати готовий чізкейк на шматочки, розкласти на порційні тарілки і полити кожен шматочок окремо.

Сирний чізкейк зі згущеним молоком готовий, угощайтесь.