Сирний чізкейк з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Цей рецепт чізкейку - на ніжною бісквітної основі з сирною начинкою з неймовірно смачною кремовою текстурою. Аромат полуниці зайвий раз хвалити нема буду. Готується десерт нешвидко, зате нескладно.
Опис приготування:
Не обов'язково використовувати водяну баню, але без неї високий ризик, що чізкейк лопне. Використовувати форму для випічки краще з високими бортами, але якщо у вас такої немає, можна збільшити борту пергаментним папером. Простояв 2-3 дня, сирний чізкейк стане тільки смачніше. Запам'ятовуйте, як приготувати сирний чізкейк з полуницею.
- Яйця - 2 штуки (для бісквіта)
- Сіль - 1 грам (для бісквіта)
- Цукор - 50 грам (для бісквіта)
- Борошно - 60 грам (для бісквіта)
- Яйця - 5 штук (для начинки)
- Крем - 400 грам (для начинки)
- Олія - 80 грам (для начинки)
- Цукор - 230 грам (для начинки)
- Ванільний цукор - 1 штука (для начинки)
- Крохмаль - 30 грам (для начинки)
- Полуниця - 300 грам
- Желе - 1 штука(1 пакетик)
- Сир - 1 кілограм
1. Для приготування бісквіта збийте 2 яйця з дрібкою солі. Спочатку на маленькій швидкості, потім - на високій.
2. Коли маса почне загусати, додайте цукор, Не виключаю міксер.
3. Двома підходами просійте в миску борошно, акуратно вмішуючи її віночком або ложкою.
4. Тісто вилийте в роз'ємну форму, застелену пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин.
5. У чашу комбайна закладіть всі інгредієнти для сирної начинки, крім яєць. Збивайте довго і ретельно до кремоподібного стану.
6. Додайте в крем яйця, перемішайте на повільній швидкості 20-30 секунд. Потім вилийте всю масу в форму для випічки на остиглий бісквіт.
7. Випікають чізкейк на водяній бані. Тому форму для випічки обмотайте плівкою від рукава для запікання, щоб в торт не потрапляла вода, і помістіть в ємність з водою, щоб вона дістала до половини висоти чизкейка. Помістіть все в духовку і печіть 1 годину 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.
8. Середина випічки повинна бути «живий», але не рідкою. Відокремте її від бортів форми, дайте охолонути 3-4 годину. Полуницю наріжте пластинами і покладіть на чізкейк. Желе приготуйте за інструкцією на упаковці і, коли воно охолоне і почне застигати, залийте їм полуницю.
9. Подавати торт можна через 2-3 години після того, як він постоїть в холодильнику. Ось такий красень вийшов!