Сирний чізкейк з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт чізкейку - на ніжною бісквітної основі з сирною начинкою з неймовірно смачною кремовою текстурою. Аромат полуниці зайвий раз хвалити нема буду. Готується десерт нешвидко, зате нескладно.
Не обов'язково використовувати водяну баню, але без неї високий ризик, що чізкейк лопне. Використовувати форму для випічки краще з високими бортами, але якщо у вас такої немає, можна збільшити борту пергаментним папером. Простояв 2-3 дня, сирний чізкейк стане тільки смачніше. Запам'ятовуйте, як приготувати сирний чізкейк з полуницею.
- Яйця - 2 штуки (для бісквіта)
- Сіль - 1 грам (для бісквіта)
- Цукор - 50 грам (для бісквіта)
- Борошно - 60 грам (для бісквіта)
- Яйця - 5 штук (для начинки)
- Крем - 400 грам (для начинки)
- Олія - 80 грам (для начинки)
- Цукор - 230 грам (для начинки)
- Ванільний цукор - 1 штука (для начинки)
- Крохмаль - 30 грам (для начинки)
- Полуниця - 300 грам
- Желе - 1 штука(1 пакетик)
- Сир - 1 кілограм
1. Для приготування бісквіта збийте 2 яйця з дрібкою солі. Спочатку на маленькій швидкості, потім - на високій.
2. Коли маса почне загусати, додайте цукор, Не виключаю міксер.
3. Двома підходами просійте в миску борошно, акуратно вмішуючи її віночком або ложкою.
4. Тісто вилийте в роз'ємну форму, застелену пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин.
5. У чашу комбайна закладіть всі інгредієнти для сирної начинки, крім яєць. Збивайте довго і ретельно до кремоподібного стану.
6. Додайте в крем яйця, перемішайте на повільній швидкості 20-30 секунд. Потім вилийте всю масу в форму для випічки на остиглий бісквіт.
7. Випікають чізкейк на водяній бані. Тому форму для випічки обмотайте плівкою від рукава для запікання, щоб в торт не потрапляла вода, і помістіть в ємність з водою, щоб вона дістала до половини висоти чизкейка. Помістіть все в духовку і печіть 1 годину 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.
8. Середина випічки повинна бути «живий», але не рідкою. Відокремте її від бортів форми, дайте охолонути 3-4 годину. Полуницю наріжте пластинами і покладіть на чізкейк. Желе приготуйте за інструкцією на упаковці і, коли воно охолоне і почне застигати, залийте їм полуницю.
9. Подавати торт можна через 2-3 години після того, як він постоїть в холодильнику. Ось такий красень вийшов!