Сирний пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами простий рецепт сирного пирога з полуницею. Впевнена, вам дуже сподобається випічка з сиром, прикрашена гарними стиглими ягодами і з хрустким нижнім шаром. Дуже смачно. Раджу!
Звичайно, не можна сказати, що це найпростіший рецепт сирного пирога з ягодами: тут ми будемо і запікати, і заливати желе, і охолоджувати… Однак ви тільки подивіться, яка в підсумку вийде краса! воно того варте, точно вам кажу! Найкраще, як і всі види холодної випічки, цей пиріг підходить для літніх посиденьок з подружками з шампанським з приводу або навіть без приводу.
- Печиво - 220 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 550 грам
- Цукор - 400 грам (половина - для сирного шару, половина - для ягідної заливки)
- Окріп - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Желе малинове - 50 грам(1 упаковка)
- Яйця - 3 штуки
- Ягоди - 1 За смаком (у мене приблизно 100 грамів полуниці, але це можуть бути будь-які ягоди в будь-якій кількості)
1. Печиво перетираємо в крихту разом з розм'якшеним маслом. Укладаємо щільним шаром на дно рознімної форми.
2. Далі потрібно збити сир разом з ваніллю, 200 грамами цукру і яйцями. Цю суміш викладаємо поверх печива і відправляємо запікатися на 30-40 хвилин при 200 градусах. Повинна з'явиться рум'яна кірочка зверху. Як з'явиться - виймаємо.
3. Чекаємо, поки сирний шар охолоне, а тим часом розводимо желе, як зазначено на упаковці, потім додаємо до нього крохмаль і окріп, ретельно перемішуємо і чекаємо, поки весь желатин розійдеться. Ягоди красиво викладаємо поверх вже трохи остиглого сирного шару.
4. Тепер заливаємо їх підготовленою сумішшю, і нехай пиріг спочатку охолоне при кімнатній температурі, а потім переставимо його в холодильник.
5. От і все! Коли желе повністю застигне, можна діставати пиріг з форми і подавати до столу!