Сирний чізкейк без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Чізкейк - це сирний або сирний десерт. Вважається блюдом європейської кухні. До складу чизкейка входять вершковий сир, цукор, вершки і яйця. Калорійність чизкейка достатня велика - до 600 ккал.
Дуже часто останнім часом чізкейк стали готувати з сиру. Сирний чізкейк готують з додаванням ванілі, полуниці, персиків, бананів. А я пропоную вам ось такий варіант. Повторюйте за мною!
- Печиво шоколадне - 100 грам
- Сир - 600 грам
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 200 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(8-15% жирності)
- Ванілін - 1 штука (по бажанню)
1. Приготуйте продукти. Сир знадобиться вологий, неперетравленої. Жирність вершків особливої ролі не грає, вона впливає тільки на калорійність десерту.
2. У теплих вершках розчиніть желатин. Це зручно робити на водяній бані.
3. Сир і цукор покладіть в чашу блендера, збивайте до тих пір, поки маса не стане гладкою і однорідної.
4. Грудочок і крупинок бути не повинно.
5. У сирну масу влийте вершки з желатином, все ще раз блендером змішайте.
6. Візьміть невелику роз'ємну форму. Обов'язково застеліть дно папером або харчовою плівкою. Руками поламайте печиво на шматочки невеликого розміру.
7. Перелийте з чаші блендера сирну масу, розрівняйте все ложкою і відправте в холодильник на 4-6 годин мінімум.
8. Коли чізкейк буде повністю охолоджені, потріть зверху шматочок шоколаду або шоколадного печива для прикраси. Обережно гострим ножем пройдіться по краю. Після чого розстібніть і зніміть форму. Ріжте гострим ножем на шматочки і подавайте десерт. Смачного!