Рецепт Сирники з домашнього сиру фото

Сирники з домашнього сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Сирники
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сирники з домашнього сиру - відмінне ласощі на сніданок або полуденок. Діти дуже люблять такий солодкий десерт і з задоволенням його їдять (навіть ті дітки, які не люблять сир в чистому вигляді).

Опис приготування:

Сирники - смачний десерт з сиру, який із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і дітки. Найкраще готувати сирники з якісного підсушеного сиру (попередньо можна протирати через сито). Їсти їх можна не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Це традиційне блюдо білоруської, української та російської кухні.

  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Борошно - 1 склянок (скільки візьме)
сирники з домашнього сиру - фото крок 1
1. З домашнього сиру я найбільше люблю готувати сирнічкі. Вони виходять дуже щільними і смачними. Зараз на прилавках магазина дуже складно знайти якісний сир, часто сирники з магазинного сиру розпливаються.
сирники з домашнього сиру - фото крок 2
2. Домашній сир в основному крупнозернистий, його можна протирати через сито. Я люблю використовувати сир НЕ перетертим.
сирники з домашнього сиру - фото крок 3
3. Змішайте всі інгредієнти і замісити до рівномірного стану. Муки потрібно покласти стільки, скільки візьме сир (якщо він більше мокрий, то муки піде більше).
сирники з домашнього сиру - фото крок 4
4. Змочіть руки і сформуйте невеликі круглі сирники. Перед відправкою на сковороду обваляйте їх по обидва боки в борошні.
сирники з домашнього сиру - фото крок 5
5. Обсмажуємо з обох боків на олії до рум'яного кольору.
сирники з домашнього сиру - фото крок 6
6. Викладаємо все на окрему страву. Якщо хочете, щоб сирники присмажився напевно, накрийте їх кришкою, коли переверне на другу сторону.
сирники з домашнього сиру - фото крок 7
7. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Я не кладу багато цукру, тому що вони під час смаження можуть підгорати. Недолік цукру компенсую солодким соусом або цукровою пудрою.

Схожі рецепти