Сирники з домашнього сиру
(покроковий рецепт з фото)
Сирники з домашнього сиру - відмінне ласощі на сніданок або полуденок. Діти дуже люблять такий солодкий десерт і з задоволенням його їдять (навіть ті дітки, які не люблять сир в чистому вигляді).
Сирники - смачний десерт з сиру, який із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і дітки. Найкраще готувати сирники з якісного підсушеного сиру (попередньо можна протирати через сито). Їсти їх можна не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Це традиційне блюдо білоруської, української та російської кухні.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 1 штук
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Щепоток
- Борошно - 1 склянок (скільки візьме)
1. З домашнього сиру я найбільше люблю готувати сирнічкі. Вони виходять дуже щільними і смачними. Зараз на прилавках магазина дуже складно знайти якісний сир, часто сирники з магазинного сиру розпливаються.
2. Домашній сир в основному крупнозернистий, його можна протирати через сито. Я люблю використовувати сир НЕ перетертим.
3. Змішайте всі інгредієнти і замісити до рівномірного стану. Муки потрібно покласти стільки, скільки візьме сир (якщо він більше мокрий, то муки піде більше).
4. Змочіть руки і сформуйте невеликі круглі сирники. Перед відправкою на сковороду обваляйте їх по обидва боки в борошні.
5. Обсмажуємо з обох боків на олії до рум'яного кольору.
6. Викладаємо все на окрему страву. Якщо хочете, щоб сирники присмажився напевно, накрийте їх кришкою, коли переверне на другу сторону.
7. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Я не кладу багато цукру, тому що вони під час смаження можуть підгорати. Недолік цукру компенсую солодким соусом або цукровою пудрою.