Сирні печиво
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати сирне печиво? Сьогодні я вам розповім. Це м'яка ароматна випічка з відтінком лимона. Особисто мені вона нагадує щось середнє між "мадленка" і печиво.
Щоб отримати екстракт лимона, шкірку шести лимонів наполягають в 0, 5 літра горілки. Час приготування - 3-4 тижні. Зберігати такий настій слід в щільно закупореній пляшці.
- Просіяне борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розм'якшене масло - 55 грам (вершкове)
- Цукор - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир - 110 грам
- Екстракт лимона - 6, 25 мілілітра
1
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Застеліть деко папером для випічки. Змішайте в мисці розпушувач і сіль.
Застеліть деко папером для випічки. Змішайте в мисці розпушувач і сіль.
2
У великій посудині збийте міксером вершкове масло до легкої пухнастою маси. Потім, збиваючи, поступово додайте цукор. Після влийте яйце і екстракт лимона, збивайте до гладкості. Додайте сир, збивайте до однорідності.
3
Тепер додайте в отриману масу сухі інгредієнти. Вмішайте їх ложкою (нЕ міксером! ) до консистенції сметани. Це повинно бути більше схоже на опару. Особисто я ще "оживила" тісто кондитерської посипкою "конфетті" .
4
Накладайте масу великою ложкою на підготовлений аркуш паперу для випічки.
Випікайте печиво 10-15 хвилин (або до тих пір, поки краю не стануть коричневими).
Випікайте печиво 10-15 хвилин (або до тих пір, поки краю не стануть коричневими).
5
Свіжоспечені печиво дуже крихке, тому не прибирайте його відразу з духовки. Дайте охолонути 2-3 хвилини, а потім обережно вийміть деко. Не чіпайте випічку до повного охолодження.
Печиво можна зберігати 3-4 дня в герметичному контейнері.
Печиво можна зберігати 3-4 дня в герметичному контейнері.