Сирна запіканка з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Перед чудовим ароматом і смаком цієї запіканки не встоїть ніхто, навіть ті, хто не любить сир. Ця запіканка - ідеальне блюдо для сніданку або полудня. А рецепт приготування нескладний.
Якщо у вас хтось із домочадців не любить сир, у вас один вихід: готувати сирники або піч запіканки. Цей рецепт, як приготувати сирну запіканку з лимоном, простий, але випічка вразить вас своїм ароматом і смаком.
Запіканка виходить дуже смачною, повірте:) Подаємо до столу зі сметаною, а ще можна приготувати до запіканці смачну глазур з цукру і лимонного соку - буде ще смачніше, і гарний настрій всім гарантовано!
- Сир - 300 грам
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Манька - 3/4 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Ізюм - 100 грам

М'яке вершкове масло розтираємо з цукром.

Натираємо цедру з лимона і вичавлюємо сік (соку нам знадобиться 2 столових ложки). М'якоть лимона можна подрібнити і теж додати в запіканку, а можна обійтися і без неї.

Додаємо до маслу цедру і лимонний сік. Ну і м'якоть, якщо ви вирішили піч запіканку з нею.

Додаємо яйця.

І збиваємо все це міксером 2-3 хвилини на великій швидкості.

Зменшуємо швидкість міксера і всипаємо потроху манку. Збиваємо-розмішуємо до однорідності.

Сир для нашої запіканки краще протерти через сито, тоді запіканка буде повітряно-легкої.

Додаємо сир до загальної маси.

І туди ж відправляємо заздалегідь промитий і підсушений родзинки.

І перемішуємо, щоб сир і родзинки рівномірно розподілилися по всій масі майбутньої запіканки.

Форму для випічки злегка змажемо маслом і викладемо всю масу, акуратно розрівнявши її.

І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45 до красивої скоринки. Остуджують і подаємо до столу.