Рецепт Сир з топленого молока фото

Сир з топленого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Кількість порцій: 16-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ніжний і дуже смачний сир можна приготувати з топленого молока. Процес не швидкий, але ви ніколи не пошкодуєте про витрачений час, лише тільки спробувавши цей креязикай ніжний сир.

Опис приготування:

Смачний, кремового кольору сир зі смаком топленого молока - відмінний варіант для сніданку або вечері. Спробувавши одного разу такий сир, ви будете робити його дуже часто. І зовсім не шкода витраченого часу, повірте. Рецепт, як приготувати сир з топленого молока, перед вами, готуємо!

  • Молоко пряжене - 2 L (якщо звичайне, то 3 L)
  • Крем - 200 грам
сир з топленого молока - фото крок 1
Якщо у вас є пряжене молоко, цей етап пропускаєте. Щоб приготувати топлене молоко самостійно, доведемо до кипіння свіже молоко. Беремо то, у якого маленький термін зберігання.
сир з топленого молока - фото крок 2
Переливаємо молоко з каструлі в керамічний посуд і ставимо в нагріту до 100 градусів духовку. Кришкою можна закрити, а можна і не закривати. Томити молоко в духовці будемо години 3-4. Кожні 20-30 хвилин опускаємо на дно пінки, які будуть утворюватися на молоці.
сир з топленого молока - фото крок 3
Потім додамо в тепле до 35-40 градусів молоко сметану, розмішати і залишимо заквашуватися до щільного згустку.
сир з топленого молока - фото крок 4
Ставимо кисле пряжене молоко на вогонь і ловимо момент, коли воно почне згортатися і почнеться процес відділення сироватки. Знімаємо каструлю з вогню.
сир з топленого молока - фото крок 5
Застеляємо друшляк марлею, складеної у два шари, і виливаємо вміст каструлі. Чекаємо, коли стече основна частина сироватки.
сир з топленого молока - фото крок 6
Потім пов'язуємо кінці марлі в вузлик і підвішуємо сир, нехай стече залишилася сироватка і сир стане більш щільним. Можна зверху покласти вантаж.
сир з топленого молока - фото крок 7
І хвилин через 30 ваш сир готовий. Якщо потримайте довше, він стане більш щільним, його можна буде нарізати скибочками.

Схожі рецепти