Сир з сухого молока
(покроковий рецепт з фото)
Не секрет, що більша частина молочної продукції в супермаркеті (сир, сир) готується з сухого молока. Мені захотілося перевірити, як приготувати сир з сухого молока, і дізнатися, який же він на смак.
Виявилося, що сухе молоко купити сьогодні дуже просто. А в інтернеті можна знайти десятки рецептів приготування сиру. Навіщо купувати його, якщо можна зробити самостійно? Виходить дуже навіть непогано.
- Сухе молоко - 3 склянки
- Вода - 6 склянок
- Білий оцет - 2-3 Ст. Ложок
1
У каструлю додайте сухе молоко, а потім влийте воду, перемішайте гарненько.
2
Поставте каструлю на середній вогонь і перемішайте доти, поки маса не досягне 140 градусів.
3
Як тільки температура досягла 140 градусів, влийте столову ложку оцту, відразу ж відокремиться сир від рідини.
4
Продовжуйте варити масу, сир буде відділятися все більше і більше. Влийте ще одну столову ложку оцту і продовжуйте виварювати.
5
Друшляк застеліть чистою натуральною тканиною (або марлею, складеної в кілька разів). Вилийте суміш з каструлі в друшляк.
6
Відіжміть сир від сироватки і гарненько промийте готовий сир під проточною водою. Зберігайте в холодильнику.