Сир з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.
А ви знаєте, як приготувати сир з кефіру? Якщо ще не доводилося куштувати, то покажу вам цей неймовірно простий варіант. Я впевнена, що вам сподобається результат. Забирайте рецепт в закладки!
Опис приготування:
Хочу відразу сказати, що знежирений кефір для цього рецепта, на жаль, не підійде. Ідеальний варіант - це сквасіть спершу домашнє жирне молоко, а після зробити з нього сир. Але якщо у вашому розпорядженні тільки покупні продукти, не біда! Виберете якісний жирний кефір і перетворите його в сир з мінімумом зусиль.
- Кефір - 1 літр (жирний)
1. Пакет або упаковку кефіру відправте в морозилку і залиште до повного застигання. Найкраще залишити на ніч. Після підготуйте глибоку мисочку і застеліть її марлею, складеної в декілька шарів. Акуратно видаліть упаковку від кефіру і викладіть його в мисочку.
3. Він буде поступово танути і в мисочку буде стікати сироватка (її можна використовувати для млинців або оладок, наприклад). А в марлі залишиться готовий сир з кефіру.
Здорово, правда?
Здорово, правда?