Шоколадно-ягідний торт
(покроковий рецепт з фото)
Ласунам і істинним любителям шоколадної випічки дуже рекомендую повторити на власній кухні цей приголомшливий рецепт. Апетитний, насичений і дуже смачний тортик точно гідний уваги.
Хочу показати вам, як приготувати шоколадно-ягідний торт в домашніх умовах. В даному випадку використовується малина, але ви можете взяти абсолютно будь-які ягоди, навіть кілька різних, які вам до душі. Такий тортик точно не залишить байдужих!
- Шоколад - 50 грам
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Какао - 3/4 склянки
- Молоко або кефір - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 6 чайних ложок
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Білки - 5 штук
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Вода - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Малина - 2 склянки
1. Шоколад поламайте невеликими шматочками, залийте гарячою кавою і залиште на кілька хвилин.
2. У великій мисці з'єднайте борошно, какао, розпушувач, сіль.
3. Окремо з'єднайте молоко (кефір), яйце, масло і ванільний екстракт.
4. З'єднайте рідкі інгредієнти з сухими і перемішайте.
5. Додайте розтоплений шоколад.
6. Розлийте тісто по 3 жароміцним формам (можна спекти 1 корж, а потім розрізати його на 3) і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько півгодини до готовності.
7. Для приготування крему половину склянки цукрової пудри з'єднайте з водою і поставте на вогонь.
8. Другу половину пудри збийте з білками.
9. Зніміть сироп з вогню і тонкою цівкою влийте в білки, не перестаючи їх збивати. Після додайте розм'якшене вершкове масло і ще раз збийте крем.
10. В окрему мисочку відправте вимиті і обсушені ягоди, злегка розім'яти їх товкачем для пюре. Додайте крем і перемішайте.
11. Викладіть корж, розподіліть рівним шаром ягідний крем.
12. Зберіть тортик. Верх змастіть кремом і при бажанні прикрасьте свіжими ягодами. Ось така краса!
Смачного!
Смачного!