Рецепт Шоколадно-ягідний торт фото

Шоколадно-ягідний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шоколад
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ласунам і істинним любителям шоколадної випічки дуже рекомендую повторити на власній кухні цей приголомшливий рецепт. Апетитний, насичений і дуже смачний тортик точно гідний уваги.

Опис приготування:

Хочу показати вам, як приготувати шоколадно-ягідний торт в домашніх умовах. В даному випадку використовується малина, але ви можете взяти абсолютно будь-які ягоди, навіть кілька різних, які вам до душі. Такий тортик точно не залишить байдужих!

  • Шоколад - 50 грам
  • Цукор - 1.5 склянки
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
  • Какао - 3/4 склянки
  • Молоко або кефір - 3/4 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 6 чайних ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білки - 5 штук
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Вода - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Малина - 2 склянки
шоколадно-ягідний торт - фото крок 1
1. Шоколад поламайте невеликими шматочками, залийте гарячою кавою і залиште на кілька хвилин.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 2
2. У великій мисці з'єднайте борошно, какао, розпушувач, сіль.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 3
3. Окремо з'єднайте молоко (кефір), яйце, масло і ванільний екстракт.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 4
4. З'єднайте рідкі інгредієнти з сухими і перемішайте.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 5
5. Додайте розтоплений шоколад.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 6
6. Розлийте тісто по 3 жароміцним формам (можна спекти 1 корж, а потім розрізати його на 3) і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько півгодини до готовності.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 7
7. Для приготування крему половину склянки цукрової пудри з'єднайте з водою і поставте на вогонь.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 8
8. Другу половину пудри збийте з білками.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 9
9. Зніміть сироп з вогню і тонкою цівкою влийте в білки, не перестаючи їх збивати. Після додайте розм'якшене вершкове масло і ще раз збийте крем.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 10
10. В окрему мисочку відправте вимиті і обсушені ягоди, злегка розім'яти їх товкачем для пюре. Додайте крем і перемішайте.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 11
11. Викладіть корж, розподіліть рівним шаром ягідний крем.
шоколадно-ягідний торт - фото крок 12
12. Зберіть тортик. Верх змастіть кремом і при бажанні прикрасьте свіжими ягодами. Ось така краса!
Смачного!

Схожі рецепти