Торт «ягідний вельвет»
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви хочете побалувати себе і близьких домашньою випічкою? Тоді хочу запропонувати вам дуже оригінальний варіант, як приготувати торт "ягідний вельвет" - яскравий, апетитний і смачний.
Перед вами цікава варіація на тему знаменитого "червоного вельвету" . Повітряні коржі, свіжі і соковиті ягоди, ніжний крем - ідеальне поєднання, від якого будуть в захваті і діти, і дорослі. А саме головне, що з покроковими рекомендаціями приготувати торт "ягідний вельвет" в домашніх умовах зовсім нескладно.
- Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)
- Цукор - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Харчовий барвник - 1 штука (червоний)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 320-350 грам
- Кефір - 240 мілілітрів
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 400 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Крем-сир - 450 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 1 За смаком
1. Насамперед приступимо до приготування тіста. У глибоку миску надішліть розм'якшений маргарин або вершкове масло з цукром, розітріть їх.
2. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи масу, щоб вона була однорідною.
3. В окремій ємності з'єднайте розведений харчовий барвник (зручно використовувати гелевий) і какао. Перемішайте до утворення пасти.
4. Викладіть барвник до маслу з цукром і яйцями. Збийте все до однорідності. Невеликими порціями всипати просіяне з сіллю і содою борошно.
5. Тонкою цівкою влийте кефір (можна приготувати торт "ягідний вельвет" в домашніх умовах на молоці, але особисто мені випічка на кефірі подобається більше). Перемішуйте, поки тісто не стане однорідним і без грудочок. Влийте оцет.
6. Ще раз як слід перемішайте. Testo майже.
7. Підготуйте дві невеликі або одну високу форму. Застелите дно пергаментом і вилийте тісто. У розігріту до 180 градусів відправте випікатися до готовності коржі. Тонкі будуть готові хвилин через 20, високий проведе в духовці близько години.
8. За цей час можна підготувати ягоди: вимийте їх і дайте як слід обсохнути.
9. А також займіться кремом. У глибоку миску надішліть вершкове масло і крем-сир.
10. Невеликими порціями всипати цукрову пудру, збиваючи крем.
11. Дуже важливо, щоб він вийшов повітряним і без грудочок.
12. В кінці для аромату можна додати ванільний екстракт.
13. Готовий корж потрібно остудити у формі хвилин 10, а потім залиште його до повного охолодження на решітці. Коли він добре охолов, можна приступати до складання торта. Викладіть корж і змастіть його кремом. Розподіліть ягоди.
14. Накрийте зверху другим коржем, але не притискайте! Акуратно змастіть спочатку верх торта, а потім боки. У такому вигляді відправте його в холодильник мінімум на 3 години перед подачею. Крем дуже ніжний і може потекти від високих температур.
15. Безпосередньо перед подачею викладіть зверху ягоди. Ось така краса! тепер, коли ви знаєте, як зробити торт "ягідний вельвет", сподіваюся, що спробуєте повторити його на своїй кухні.