Шоколадно-сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Є у мене подруга, яка завжди намагається здивувати мене цікавою їжею, коли я приходжу до неї в гості. Вона постійно щось запікає, тост, гасить. Весь час щось новеньке і смачне.
На цей раз я дізналася від неї, як приготувати шоколадно-сирний пиріг. Він мені сподобався з першого укусу. Я відразу ж попросила записати для мене рецепт, який буквально на наступний день повторила будинку. Цей ніжний сирний сир в складі з'єднався з гірким шоколадом і кислими ягодами. Таке поєднання підкорює відразу!
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Сир - 400 грам
- Заморожена вишня - 450 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 2, 5 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Спочатку дістаньте вишню з морозильної камери (якщо вона у вас заморожена). Розігрійте духовку до 175 градусів. Розм'якшене масло наріжте кубиками.
У миску поламайте шоколад і додайте шматочки вершкового масла. Розтопіть все на водяній бані.
2 яйця з'єднайте з сиром, однією склянкою цукру і ванільним екстрактом. Збийте суміш міксером до однорідної маси.
В розтоплений шоколад всипте склянку цукру, додайте яйця, сіль і борошно. Все добре перемішайте.
Форму для випічки застеліть пергаментним папером. Влийте в неї спочатку шоколадний шар, а потім сирний. Перемішайте акуратно два шари, роблячи візерунки.
Зверху розкладіть половину вишні, трохи вдавлюючи ягоди. Запікайте пиріг протягом 45 хвилин.
Частину, що залишилася вишню засипте половиною склянки цукру. Варіть суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
Готовий пиріг подавайте порційними шматочками, кожен полив вишневим соусом. Смачного!