Шоколадно-кавовий пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Простий, нереально ароматний, дуже ніжний і дійсно смачний пиріг хочу запропонувати вам повторити в домашніх умовах. Відмінна ідея на кожен день до чаю не десерт. Запам'ятовуйте рецепт!
Покроково розкажу, як приготувати шоколадно-кавовий пиріг без яєць. Перед подачею додатково його можна полити глазур'ю, щоб було ще смачніше. Процес нескладний, а результатом ви однозначно залишитеся задоволені. В кулінарну скарбничку однозначно варто додати рецепт.
- Какао - 1/3 склянки
- Кава - 1/3 склянки (заварений)
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 110 грам
- Ванільний екстракт - 1-2 чайних ложок
- Кефір - 1/4 склянки
- Шоколадні дропси - 3/4 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки (глазур)
- Молоко - 3-4 Ст. Ложок (глазур)
- Цукрова пудра - 1 Склянка (глазур)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (глазур)
- Сіль - 1 щіпка

1. Какао просійте з сіллю, розпушувачем і борошном. Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукром.

2. Додайте кефір і холодну каву з ванільним екстрактом. Все ретельно перемішайте, з'єднавши між собою.

3. У тісто додайте шоколадні дропси, перемішайте і викладіть у жароміцних форму. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.

4. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Остудіть півгодинки і полийте глазур'ю (з'єднайте молоко, какао, сіль, ванільний екстракт, цукрову пудру) при бажанні перед подачею.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!