Шоколадно-кокосові сочнікі
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вперше спробувала ці сочнікі, я була вражена їх смаком, яка не здавався незвичайним, але був настільки досконалим, що відірватися було неможливо. Пропоную вам спробувати, буде смачно!
У цих сочнікі об'єдналося кілька яскравих смаків, які роблять їх просто неймовірно смачними. Тут і хрустке шоколадне печиво, і ніжна сирна начинка, і ароматна кокосова стружка, яка доповнює смак і робить його більш насиченим. Ну ось правда, без кокосової стружки сочнікі не були б настільки смачними, так що обов'язково використовуйте її. Отже, як приготувати шоколадно-кокосові сочнікі? Все просто! Дивіться мій покроковий рецепт!
- Борошно - 300 грам(250 г - в тісто, 50 г - в начинку)
- Крем - 100 грам
- Яйця - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - в начинку)
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 1 Склянка(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 чайних ложки
- Сир - 200 грам
- Кокосова стружка - 20 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно встигло злегка розм'якшити.

Змішайте до однорідного стану сметану, яйце і цукор.

Додайте розм'якшене вершкове масло, розпушувач і какао, добре перемішайте.

Поступово вводите просіяне борошно, замісіть м'яке еластичне тісто.

Загорніть готове тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин, а тим часом займіться приготуванням начинки.

Яйце розділіть на білок і жовток. Білок збийте разом з цукром до м'яких піків. На це піде приблизно 8-10 хвилин.

Сир (у мене домашній зернистий) перетріть з кокосовою стружкою, додайте яйце і трохи борошна. Добре все перемішайте. Деякі пропонують подрібнювати цю масу в блендері або пропускати через м'ясорубку, але мені більше подобається, коли сир і кокосова стружка добре відчуваються в сочнікі. В останню чергу додайте до начинки збиті білки, акуратно перемішайте.

Маса вийде дуже ніжною і повітряної.

Тісто дістаньте з холодильника. Розкачайте тонко. За допомогою вирубки або склянки видавіть кружечки.

На половину кожного кружечка покладіть невелику кількість начинки. Накрийте другою половиною кружечка. Запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Шоколадно-кокосові сочнікі готові. Вони і справді вийшли соковитими і ніжними, а який аромат! обов'язково спробуйте!