Вівсяні сочнікі
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені всім сочнікі з сиром тепер вівсяні! Це дуже корисно і не менш смачно, тому рекомендую обов'язково приготувати і спробувати!
Вівсяне борошно надає тісту приємний, злегка горіховий аромат і крихкість. Пісочне тісто з вівсяним борошном завжди вдале і ароматне!
- Вершкове масло - 80 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно вівсяне - 100 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сир - 300 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 1/2 склянки
Збийте масло з простим і ванільним цукром до зникнення крупинок.
Додайте сметану і яйце, ще раз швидко збийте.
Всипте просіяне суміш вівсяної і пшеничного борошна з розпушувачем і сіллю. Швидко лопаткою замісити тісто.
Сформуйте з тіста валик, дайте йому відлежатися на столі хвилин 15 під серветкою.
Сир добре змішайте з цукром, додайте свеженатертую лимонну цедру, сметану і промитий замочений ізюм. Ще раз перемішайте.
Тісто наріжте на однакові шматочки.
Розкачайте кожен шматочок в сочень. Розкочуйте не дуже тонко, близько сантиметра буде якраз. Викладіть начинку на половину сочня, накрийте другою половиною. Чи не защипують.
Вставте sočniki лист з пергаментом або килимки. При бажанні можна змастити верх сочнікі яйцем і присипати цукром. Але я люблю вівсяну випічку помягче. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
Подавати сочнікі найсмачніше злегка теплими. Верх можна присипати цукровою пудрою, але і так дуже смачно!