Домашні сочнікі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Давайте разом пригадаємо смак сочнікі, які так любили в дитинстві. Вони одночасно були м'які і розсипчасті, з ніжною начинкою. Розповім, як приготувати домашні сочнікі з сиром.
Домашня випічка - це мій коник, а тим більше з старовинних рецептів. Такі сочнікі готувала тільки моя бабуся, в магазині ви їх не знайдете. Вони неймовірно смачні, м'які і ніжні. Мої домашні наминали їх відразу ж, навіть нічого не залишається на завтра, думаю, у вас буде так само.
- Вершкове масло - 70 грам
- Крем - 5 Ст. Ложок(20% жирності)
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 150 грам
1. У чашу міксера викладаєте 3 столові ложки сметани (20% жирності), додаєте 1 склянка цукру (залишаєте 1 столову ложку для начинки), збивайте пару хвилин.
2. В чашу вбейте 1 куряче яйце кімнатної температури, а також додайте дрібку солі.
3. До збитою масою додайте шматочок м'якого вершкового масла і збивайте пару хвилин.
4. Борошно (350 грам) просійте прямо в чашу, сюди ж кладете соду, перемішуйте.
5. Стіл посипати борошном і викладаєте тісто, обминають його руками, вимішують кілька хвилин. Після вимішування залиште його на кілька хвилин.
6. Для начинки: відокремте білок від жовтка, білок збийте з дрібкою солі до пишної піни, потім додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати.
7. Сир розімніть вилкою, додайте до нього збитий білок і добре перемішайте. Додайте сметану і 1 столову ложку борошна, гарненько перемішайте.
8. Тісто поділяєте на 4 частини, кожну розкачати товщиною не більше 5 міліметрів, спеціальної формочкою або звичайним склянкою вирізаєте круглі формочки.
9. По краях тісто має бути трохи товщі, тому пальцями в центрі трохи його придавлює. Ложкою викладаєте начинку на одну сторону, а другий накриваєте начинку, формуючи кишенька. Перекладаєте сочнікі на деко, застелене пергаментом і змащує жовтком.
10. Випікаєте сочнікі в розігрітому до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин. До столу подавайте вже остигнула випічку.