Рецепт Шоколадний торт на окропі фото

Шоколадний торт на окропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Какао
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Перед вами рецепт приготування шоколадного торта на окропі. Обіцяю, буде неймовірно смачно і дуже апетитно. Все ваш гості будуть в захваті. Рецепт досить бюджетний, так що готуємо!

Опис приготування:

Хочу вас сьогодні познайомити з чарівним, але разом з тим простим рецептом, як приготувати шоколадний торт на окропі! У домашніх умовах його готувати дуже простий. Зазвичай всі інгредієнти з вищевказаних легко знайти на кожній кухні!

  • Цукор - 1.5 склянки (півсклянки для глазурі, інше - в тісто )
  • Какао - 3/4 склянки(1/4 для глазурі, інше - в тісто)
  • Окріп - 1 Склянка
  • Борошно - 1.5 склянки
  • Масло рослинне - 0.5 склянки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Ванільна есенція - 0.5 чайних ложки
  • Арахіс - За смаком (для прикраси)
шоколадний торт на окропі - фото крок 1
1. Змішаємо для початку все сухі компоненти для тіста: цукор, какао, борошно і соду. Потім додамо оцет, почекаємо, поки почне суміш трохи шипіти, значить, сода погасилася.
шоколадний торт на окропі - фото крок 2
2. Додамо далі окріп, олія, ваніль.
шоколадний торт на окропі - фото крок 3
3. Швидко перемішуємо і викладаємо тісто у форму. Випікаємо красивий корж-основу 45 хвилин при 180 градусах.
шоколадний торт на окропі - фото крок 4
4. Ось такий повинен вийти корж. Поки він остигає, робимо глазур: змішаємо пару ложок какао, трохи цукру, сметану і молоко. Поливаємо остиглий корж зверху.
шоколадний торт на окропі - фото крок 5
5. І останній крок: прикрашаємо тортик підсмаженими горішками. Ось така у вас вийде краса!

Схожі рецепти