Шоколадний торт на окропі
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування шоколадного торта на окропі. Обіцяю, буде неймовірно смачно і дуже апетитно. Все ваш гості будуть в захваті. Рецепт досить бюджетний, так що готуємо!
Хочу вас сьогодні познайомити з чарівним, але разом з тим простим рецептом, як приготувати шоколадний торт на окропі! У домашніх умовах його готувати дуже простий. Зазвичай всі інгредієнти з вищевказаних легко знайти на кожній кухні!
- Цукор - 1.5 склянки (півсклянки для глазурі, інше - в тісто )
- Какао - 3/4 склянки(1/4 для глазурі, інше - в тісто)
- Окріп - 1 Склянка
- Борошно - 1.5 склянки
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільна есенція - 0.5 чайних ложки
- Арахіс - За смаком (для прикраси)
1. Змішаємо для початку все сухі компоненти для тіста: цукор, какао, борошно і соду. Потім додамо оцет, почекаємо, поки почне суміш трохи шипіти, значить, сода погасилася.
2. Додамо далі окріп, олія, ваніль.
3. Швидко перемішуємо і викладаємо тісто у форму. Випікаємо красивий корж-основу 45 хвилин при 180 градусах.
4. Ось такий повинен вийти корж. Поки він остигає, робимо глазур: змішаємо пару ложок какао, трохи цукру, сметану і молоко. Поливаємо остиглий корж зверху.
5. І останній крок: прикрашаємо тортик підсмаженими горішками. Ось така у вас вийде краса!