Шоколадний маннік з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям шоколаду сподобається цей супершоколадний маннік з ніжною текстурою і шоколадом усередині. Жадаєте солоденького? Пригощайтеся!
Маннік виходить дуже ніжним і мегашоколадним. Поки маннік теплий, шоколад всередині буде рідким, а потім загусне. Якщо візьмете повітряний шоколад, то шоколадний шар буде знаходитися зверху, а якщо звичайний, то в середині або нижче. Якщо не любите надто солодке, то візьміть гіркий шоколад. Чим дрібніше візьмете сорт манки, тим ніжніше вийде випучка. Також ви можете зробити його у формі невеликих мафінів, але випікати їх потрібно в паперових одноразових формочках. Якщо будете перевіряти готовність за допомогою лучинки, то робіть це ближче краю там, де не буде шоколаду. Смачного!
- Крем 25% - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Манна крупа - 150 грам
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 2 грами
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Шоколад темний - 100 грам
Складові.
Змішайте борошно і сметану, залиште на одну годину. Додайте рослинне масло і перемішайте.
Збийте м'яке масло з цукром до пухкої маси. Продовжуйте збивати, додайте яйця. Збивайте до однорідної маси.
З'єднайте борошно, какао і розпушувач. З'єднайте обидві маси і збийте до однорідної маси.
Змастіть форму маслом, покладіть половину тіста. Покладіть на верх плитку шоколаду. Залийте залишками тіста.
Випікайте при t = 160 протягом 55 хвилин. Дайте повністю охолонути.
Смачного!