Шоколадний бісквіт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний бісквіт за цим рецептом вимагає мінімум інгредієнтів, які як правило завжди є під рукою. Просто, швидко і дуже смачно!
Розповім, як приготувати шоколадний бісквіт в мультиварці. Такий десерт можна подати до чаю або молока, а також сміливо використовувати в якості основи для торта. Бісквіт виходить дуже високим і його можна сміливо різати на 3 або 4 коржа. Коржі виходять ніжними і вологими, в додаткової просочення не потребують. Можна прошарувати їх будь-яким готовим кремом або варенням, а можна просто змастити бісквіт глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Беріть рецепт на замітку.
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Какао-порошок - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно, какао, соду і розпушувач.
Окремо збийте яйця з цукром протягом 4-5 хвилин.
Додайте молоко і рослинне масло. Збийте все ще раз.
Частинами додайте суху суміш.
Тісто має бути без грудочок.
Влийте склянку окропу і швидко все перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном або манкою. Вилийте тісто. Готуйте на режимі "випічка" 75 хвилин. Якщо режим розрахований на менший час, то після закінчення програми запустіть її ще раз і допечіть зазначений час.
Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Виймаємо бісквіт за допомогою контейнера для варіння на пару і охолоджуємо. Бісквіт легко виходить з форми і виходить ніжним, вологим і високим.
Смачного!