Шницель по-столичному
(покроковий рецепт з фото)
Шніцель по-столичному готується з курячої грудки, обваленной в пшеничних сухариках і обсмаженої, подається з консервованими фруктами, овочами і картоплею-фрі. Виходить королівське блюдо!
Шницель по-столичному - це класичний курячий шніцель і складний гарнір з трьох складових: картоплі-фрі, прогрітих в сиропі консервованих фруктів і свіжих овочів. До шніцелю також подають крутон.
Отже, як приготувати шніцель по-столичному?
1. Філе курки розріжте наполовину, промийте і відбийте молоточком, надайте форму овалу.
2. Яйце збийте вилочкою або віночком, додайте сіль і перець.
3. У черствих скибочок батона зріжте скориночки і наріжте батон соломкою.
4. Філе змочіть у збитому яйці, потім в паніровці з соломок батона.
5. У сковороді розігрійте масло, обсмажте шніцель з двох боків до золотистої скоринки. Можна шніцель довести до готовності в сковороді, закривши кришкою, а можна прогріти в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 4-5 хвилин.
6. Обсмажте картопля-фрі. У сиропі прогрійте консервовані фрукти. Два крутоні також прогрійте.
7. На велику тарілку сервіровки викладіть гарнір - картоплю, нарізаний часточками помідор, нарізаний кружечками огірок, зелений горошок і крутон. Викладіть шніцель, і його - фрукти і шматочок вершкового масла, бажано - у вигляді квіточки.
Шніцель по-столичному готовий!
Смачного!
- Куряча грудка - 1 штука (дві частини)
- Baton čerstvyj - 4 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 20-30 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Картопля фрі - 400 грам
- Помідор - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Горошок зелений - 3-4 Ст. Ложок (консервований)
- Консервовані фрукти - 3-4 Ст. Ложок
- Крутонами - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Отже, як приготувати шніцель по-столичному?
1. Філе курки розріжте наполовину, промийте і відбийте молоточком, надайте форму овалу.
2. Яйце збийте вилочкою або віночком, додайте сіль і перець.
3. У черствих скибочок батона зріжте скориночки і наріжте батон соломкою.
4. Філе змочіть у збитому яйці, потім в паніровці з соломок батона.
5. У сковороді розігрійте масло, обсмажте шніцель з двох боків до золотистої скоринки. Можна шніцель довести до готовності в сковороді, закривши кришкою, а можна прогріти в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 4-5 хвилин.
6. Обсмажте картопля-фрі. У сиропі прогрійте консервовані фрукти. Два крутоні також прогрійте.
7. На велику тарілку сервіровки викладіть гарнір - картоплю, нарізаний часточками помідор, нарізаний кружечками огірок, зелений горошок і крутон. Викладіть шніцель, і його - фрукти і шматочок вершкового масла, бажано - у вигляді квіточки.
Шніцель по-столичному готовий!
Смачного!