Шашлик з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Багато варіантів маринаду для м'яса не буває. Чи згодні? Поспішаю поділитися ще одним, простим і дуже смачним. Покажу, як приготувати шашлик з базиліком. Запам'ятовуйте рецепт!
Крім зелені в цей маринад я додам трохи оцту, розведеного з водою. Якщо ви не любите оцтовий присмак, просто виключіть його або замініть мінеральною водою, наприклад. Свіжий базилік цілком можна замінити дрібкою сушеного.
- Свинина - 1.5 кілограма
- Цибулина - 1-2 штук
- Базилік - 1/2 пучка
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Базилік вимийте і висушіть. Кілька гілочок викладіть на дно контейнера, в якому будете маринувати м'ясо.
М'ясо наріжте шматочками і викладіть зверху.
Слідом додайте нарізану цибулю. Якщо ви смажите цибулю разом з м'ясом нарізайте кільцями.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Влийте оцет і додайте воду. Я розбавляю приблизно 1 до 5.
Все добре перемішайте, викладіть зверху залишився базилік і відправте контейнер в холодильник. Найкраще залишити м'ясо маринуватися на ніч.
Мангал готовий, а значить, можна приступати до смаження м'яса.
М'ясо нанизати на шампури і відправте на вугілля.
Смажте до повної готовності.
Шашлик готовий. Смачного!