Рецепт Шарлотка зі згущеним молоком фото

Шарлотка зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Згущене молоко
На полуденок
Випічка, Шарлотка

Яблука - найпоширеніший фрукт, з їх допомогою готують багато різних страв. Один з найулюбленіших і легких десертів це шарлотка, пропонуємо рецепт, як приготувати шарлотку зі згущеним молоком.

Шарлотка - один з улюблених пирогів для багатьох. Інгредієнти для його приготування доступні і недорогі, яблука можна брати солодкі або кислуваті на смак. Тісто, приготоване з додаванням згущеного молока буде соковитим і вологим, тому випічка не буде сухою. Обов'язково до яблучного пирога потрібно додавати корицю - що є класичним поєднанням.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Згущене молоко - 100 мілілітрів
  • Борошно - 200-300 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
шарлотка зі згущеним молоком - фото крок 1
1. Яблука гарненько моєму. Якщо вони куплені, то обдаємо окропом. Razrezaem з 2 частини і очищаємо від зерен, нарізаємо шматочками середнього розміру.
шарлотка зі згущеним молоком - фото крок 2
2. У миску додаємо заздалегідь розтоплене вершкове масло, потім соняшникову олію, вбиваємо 2 яйця і кладемо цукор, перемішуємо все до однорідної маси віночком.
шарлотка зі згущеним молоком - фото крок 3
3. Додаємо згущене молоко, після чого змішуємо борошно з содою, сіллю і корицею, додаємо до яєчної суміші. Перемішуємо тісто, воно виходить консистенції густої сметани.
шарлотка зі згущеним молоком - фото крок 4
4. У готове тісто додаємо порізані яблука і перемішуємо, перекладаємо його в форму для запікання, яку попередньо змащуємо шматочком масла. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти