Шарлотка зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Яблука - найпоширеніший фрукт, з їх допомогою готують багато різних страв. Один з найулюбленіших і легких десертів це шарлотка, пропонуємо рецепт, як приготувати шарлотку зі згущеним молоком.
Шарлотка - один з улюблених пирогів для багатьох. Інгредієнти для його приготування доступні і недорогі, яблука можна брати солодкі або кислуваті на смак. Тісто, приготоване з додаванням згущеного молока буде соковитим і вологим, тому випічка не буде сухою. Обов'язково до яблучного пирога потрібно додавати корицю - що є класичним поєднанням.
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 70 грам
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 200-300 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. Яблука гарненько моєму. Якщо вони куплені, то обдаємо окропом. Razrezaem з 2 частини і очищаємо від зерен, нарізаємо шматочками середнього розміру.
2. У миску додаємо заздалегідь розтоплене вершкове масло, потім соняшникову олію, вбиваємо 2 яйця і кладемо цукор, перемішуємо все до однорідної маси віночком.
3. Додаємо згущене молоко, після чого змішуємо борошно з содою, сіллю і корицею, додаємо до яєчної суміші. Перемішуємо тісто, воно виходить консистенції густої сметани.
4. У готове тісто додаємо порізані яблука і перемішуємо, перекладаємо його в форму для запікання, яку попередньо змащуємо шматочком масла. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо. Смачного!