Шарлотка з яблуками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Шарлотка з яблуками на кефірі - легкий, смачний, корисний десерт. Робиться елементарно, вам потрібно кілька хвилин, щоб порізати яблука і замісити тісто. Продукти для пирога завжди під рукою. Пробуємо!
Опис приготування:
Шарлотка з яблуками на кефірі - чергове блюдо в моєму будинку, в вихідний день я можу спекти її з ранку, до сніданку. Крім або замість яблук можна додати інші ягоди або фрукти. Дуже смачно пиріг виходить зі сливами. Експериментуйте частіше, не бійтеся трохи змінювати рецепт. До речі, кількість борошна в рецепті шарлотки з яблуками на кефірі я даю не точне, так як кожен раз пропорція трохи інша. Головне - дивіться по консистенції тесту. Воно повинно бути трохи густіше, ніж на оладки. Масло з яйцями можете перетирати відразу в міксері, просто коли мала кількість, мені зручніше розтерти руками. Успіхів і приємного апетиту!
- Яблуко - 3-4 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5 склянки (додавати за потребою)
- Яйце - 2 штуки
Масло перемішати з цукром.
Додати яйця, добре перемішати.
Додати кефір, борошно, соду і замісити тісто густіше, ніж на оладки.
Яблука помити, почистити, порізати великими кубиками.
У змащену форму налити частину тесту, зверху покласти яблука.
Залити яблука тістом.
Випікати пиріг 40-45 хвилин прі180 градусах.
Остиглий пиріг дістати з форми, посипати пудрою.