Шарлотка з яблуками і смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками і смородиною ще один різновид всіма улюбленого пирога! Моя свекруха робить її, добавляя смородину, яка цілий рік є в її морозильнику. І рецепт по-моєму, відмінний!
Смородину для шарлотки з яблуками і смородиною можна брати як свіжу, так і заморожену. Якщо використовуєте заморожену смородину, то перед використання її розморожувати не треба. Смородина дає Шарлотці приємний кислуватий смак, особливо я рекомендую її додавати, коли яблука солодкі. Тісто на шарлотку замішуйте лопаткою, щоб збиті яйця не осіли. Але можна використовувати і міксер, тільки швидкість для замісу робіть низьку. Успіхів і приємного апетиту!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Смородина - 100-150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
Яйця збити з цукром.
Вийде біла піна.
Додати сметану.
Також добре збити.
Додати погашену оцтом соду.
Яблука чистимо і ріжемо на шматочки.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
У форму наливаємо частина тесту і викладаємо яблука і смородину.
Заливаємо рештою тестом.
Смачного!