Рецепт Шарлотка з корицею та яблуками фото

Шарлотка з корицею та яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пиріг з яблуками - це класичний десерт. Такий печуть до чаю, коли чекають гостей, якщо захотілося солоденького. Розповідаю, як приготувати шарлотку з корицею та яблуками. Смачний і ароматний пиріг.

Опис приготування:

Можна використовувати солодкі яблука або трохи кислі, можете комбінувати кілька сортів. Шарлотку подають вже остигнула, з морозивом, з кремом або збитими вершками. Пиріг простий у приготуванні: вам не потрібно довго наполягати тісто. Яблука можете нарізати кубиками або тонкими часточками.

  • Яблука - 5 штук
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - За смаком
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні для випічки пирога інгредієнти.
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 2
2. Вбийте в миску курячі яйця, збийте їх з цукровим піском, потім додайте борошно і екстракт ванілі, гарненько все перемішайте.
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 3
3. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, потім розріжте навпіл і видаліть насіння, наріжте їх тонкими часточками.
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 4
4. Змастіть дно форми для запікання шматочком вершкового масла, посипте корицею і покладіть яблука, потім знову посипте корицею і влийте приготоване рідке тісто. Струсіть форму.
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 5
5. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
шарлотка з корицею та яблуками - фото крок 6
6. Готовий пиріг перед подачею на стіл остудіть, потім наріжте шматочками і за бажанням полийте вершковим кремом.

Схожі рецепти