Шарлотка з корицею та яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з яблуками - це класичний десерт. Такий печуть до чаю, коли чекають гостей, якщо захотілося солоденького. Розповідаю, як приготувати шарлотку з корицею та яблуками. Смачний і ароматний пиріг.
Можна використовувати солодкі яблука або трохи кислі, можете комбінувати кілька сортів. Шарлотку подають вже остигнула, з морозивом, з кремом або збитими вершками. Пиріг простий у приготуванні: вам не потрібно довго наполягати тісто. Яблука можете нарізати кубиками або тонкими часточками.
- Яблука - 5 штук
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні для випічки пирога інгредієнти.
2. Вбийте в миску курячі яйця, збийте їх з цукровим піском, потім додайте борошно і екстракт ванілі, гарненько все перемішайте.
3. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, потім розріжте навпіл і видаліть насіння, наріжте їх тонкими часточками.
4. Змастіть дно форми для запікання шматочком вершкового масла, посипте корицею і покладіть яблука, потім знову посипте корицею і влийте приготоване рідке тісто. Струсіть форму.
5. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
6. Готовий пиріг перед подачею на стіл остудіть, потім наріжте шматочками і за бажанням полийте вершковим кремом.