Шарлотка з яблуками і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотку з яблуками і корицею я печу з готового дріжджового листкового тіста. Виходить швидко і смачно. Єдине - начистити та нарізати яблука. Шарлотку до столу подаю з вершковим морозивом.
Ділюся експрес рецептом приготування шарлотки! З тестом возитися не доведеться, так як за основу візьмемо покупне листкове дріжджове тісто. Головне - це ароматна начинка, яку ми приготуємо з яблук, цукру, борошна, кориці, мускатного горіха і солі. Зацікавились? Тоді запрошую готувати разом!
- Готове дріжджове листкове тісто - 500 грам (одна пачка)
- Яблука - 5-6 штук
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Сіль - 1 щіпка
1
Розігрійте духовку до 220 градусів.
2
У змащену рослинним або оливковою олією форму (або вистеленную пергаментним папером) викладіть один шар тіста, включаючи боки форми.
3
Яблука промийте, очистіть, виріжте серцевину і плодоніжки. Наріжте тонкими часточками.
4
Нарізані яблука викладіть в миску. Додайте до них цукор, борошно, корицю, лимонний сік, мускатний горіх і сіль. Все ретельно і дуже акуратно перемішайте.
5
Викладіть яблучну начинку в форму на тісто. Зверху накрийте другим шаром тіста. Склейте всі кінці тесту. Якщо бажаєте, верх шарлотки можна змастити збитим яйцем.
6
Ставте шарлотку в гарячу духовку на 40-45 хвилин. Яблука повинні пропектися, а тісто стати золотисто-коричневим. Через 20 хвилин після того, як помістіть форму з тестом в духовку, накрийте верх шарлотки складеної в 2-3 рази листом фольги. Це необхідно для того, щоб верх нашої шарлотки не пригоріла.
7
Готова шарлотка з яблуками і корицею повинна охолонути протягом 1-1, 5 годин. Подавайте з кулькою морозива або збитими вершками. Шарлотку можна присипати цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Смачного!
Смачного!