Шарлотка на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную ще один варіант шарлотки - на молоці. Він відрізняється від класичного більш щільною структурою тесту, але при цьому пиріг смачний і не сухий. Дивимося, як приготувати шарлотку на молоці.
Навіть початківець кулінар з легкістю приготує шарлотку на молоці в домашніх умовах. Якщо молоко не жирне, тоді додайте в тісто пару ложок олії вершкового або рослинного. Отже, для пирога беріть великі соковиті яблука, жирне молоко (краще домашнє), цукор і яйця. За бажанням можна покласти в тісто ванільний цукор або екстракт для ароматизації тіста. Розпушувач можна замінити содою з оцтом, погасіть її в самому кінці, ретельно перемішуючи тісто. От і все, дивіться яблучний пиріг на молоці!
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 140 грам
- Яблуко велике - 2 штуки

1. Підготуйте продукти. Приступимо!

2. У глибокій мисці з'єднайте яйця і цукор. Міксером збийте на максимальній швидкості до утворення пишної піни (4-5 хвилин збивання).

3. Влейте молоко, знову міксером збийте (1-2 хвилини).

4. Всипте борошно і розпушувач. Зменшіть оберти міксера до мінімуму і просто з'єднайте борошно з яєчно-молочної основою пирога, щоб не залишилося борошняних грудочок.

5. Очистіть яблука, поріжте крупно. Введіть в тісто, перемішайте.

6. Форму застеліть пергаментом, змастіть його маслом рослинним або вершковим маргарином. Перелийте тісто і відправте пиріг в гарячу духовку на 35 хвилин, температура 180 градусів.

7. Sharlotka готовий. Остудіть, вийміть з форми і притрусіть цукровою пудрою. Приємного!

8. Ось така краса вийшла!