Шарлотка на кислому молоці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий пиріг для недільного полудня - шарлотка на кислому молоці з яблуками. Смачна, ніжна, проста в приготуванні. Ми робимо її в кінці літа, коли дозрівають яблука і їх просто нікуди дівати.
Тісто для шарлотки на кислому молоці з яблуками замішується трохи інакше, ніж для класичної шарлотки. Масло потрібно брати добре розм'якшеним, розтерти в густу суміш, потім додати всі інші інгредієнти і збивати з борошном ще п'ять хвилин. Тісто має постояти ще 5-6 хвилин. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам(10 гр на мастило форми)
- Яблука - 4-5 штук
- Яйце - 1 штука
- Кисле молоко густа - 200 мілілітрів
- Обкладинка - 2 чайних ложки
Цукор добре перетерти з маслом, додаємо кисле молоко, яйце, соду. Все перемішати. Додати борошно і збивати на малій швидкості ще 5 хвилин.
Яблука почистити.
Яблука поріжте на часточки.
У змащену форму влийте половину тіста.
Покладіть яблука, посипані корицею.
Вилийте у форму решту тіста і поставте в духовку.
Випікати 45-50 хвилин при 180-190 градусах до золотистої скоринки.
Шарлотка на кислому молоці з яблуками готова! Присипте цукровою пудрою і насолоджуйтеся!