Рецепт Шарлотка на кефірі в духовці фото

Шарлотка на кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Яйця
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Шарлотка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найпростіший і доступний спосіб пригостити своїх рідних і близьких смачною випічкою - це приготувати шарлотку. Цей яблучний пиріг відомий по всьому світу завдяки простоті виконання і смаку.

Опис приготування:

Про те, як приготувати шарлотку на кефірі в духовці, можна дізнатися з цього рецепта. У класичному розумінні шарлотка готується зі звичайної пшеничної муки. Але, якщо використовувати цельнозерновую, вона стане не просто десертом до чаю, а дуже корисним для здоров'я продуктом.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Борошно цільнозернове - 500 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
шарлотка на кефірі в духовці - фото крок 1
Візьміть велику глибоку миску або каструльку. Вбийте в неї яйця, всипте цукор і влийте кефір. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до однорідності. Можна віночком, але краще скористатися міксером.
шарлотка на кефірі в духовці - фото крок 2
Яблучка вимийте, дістаньте з кожного серцевину і насіння. Наріжте фрукти на невеликі шматочки. Відправте їх до яєчно-кефірної суміші. Додайте ароматні спеції, сік лимона, а також рослинна олія без запаху.
шарлотка на кефірі в духовці - фото крок 3
У цельнозерновую борошно додайте соду, змішайте обидва інгредієнти. За ложці додайте борошно до маси в мисці, акуратно перемішуючи. Тісто має вийде, як густа сметана.
шарлотка на кефірі в духовці - фото крок 4
Форму для запікання (краще ВЕГО використовувати формочку для кексів, у якій є отвір в центрі, так як в ній шарлотка відмінно пропечеться) змастіть рослинною олією без запаху. Викладіть у форму тісто.
шарлотка на кефірі в духовці - фото крок 5
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї шарлотку. Випікайте сорок хвилин до повної готовності. Її можна перевірити тонкою зубочисткою. Якщо вона виходить з пирога сухою, значить, він вже готовий.

Схожі рецепти