Шарлотка на кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший і доступний спосіб пригостити своїх рідних і близьких смачною випічкою - це приготувати шарлотку. Цей яблучний пиріг відомий по всьому світу завдяки простоті виконання і смаку.
Про те, як приготувати шарлотку на кефірі в духовці, можна дізнатися з цього рецепта. У класичному розумінні шарлотка готується зі звичайної пшеничної муки. Але, якщо використовувати цельнозерновую, вона стане не просто десертом до чаю, а дуже корисним для здоров'я продуктом.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Борошно цільнозернове - 500 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
Візьміть велику глибоку миску або каструльку. Вбийте в неї яйця, всипте цукор і влийте кефір. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до однорідності. Можна віночком, але краще скористатися міксером.
Яблучка вимийте, дістаньте з кожного серцевину і насіння. Наріжте фрукти на невеликі шматочки. Відправте їх до яєчно-кефірної суміші. Додайте ароматні спеції, сік лимона, а також рослинна олія без запаху.
У цельнозерновую борошно додайте соду, змішайте обидва інгредієнти. За ложці додайте борошно до маси в мисці, акуратно перемішуючи. Тісто має вийде, як густа сметана.
Форму для запікання (краще ВЕГО використовувати формочку для кексів, у якій є отвір в центрі, так як в ній шарлотка відмінно пропечеться) змастіть рослинною олією без запаху. Викладіть у форму тісто.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї шарлотку. Випікайте сорок хвилин до повної готовності. Її можна перевірити тонкою зубочисткою. Якщо вона виходить з пирога сухою, значить, він вже готовий.