Шарлотка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг завжди був дуже популярним блюдом до чаю, особливо шарлотка. Прекрасне поєднання яблук і повітряного тесту оцінили англійці і першими дали назву цьому пирогу.
Сьогодні ми пропонуємо вам зробити шарлотку на кефірі. Пиріг виходить особливо ніжним і залишається м'яким довгий час, тільки він з'їдається буквально за один раз, настільки він смачний.
Можна поекспериментувати з пирогом і додати замість традиційних яблук груші або якісь ягоди.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 6-8 штук
- Сода - 1 Чайна ложка
1. Для початку будемо розтирати розм'якшене масло з цукром.
2. До отриманої маси додаємо кефір і яйце, ретельно перемішуємо і поступово вводимо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, воно стає схожим на сметанку.
3. Яблучка промиваємо і розрізаємо на дольки.
4. Беремо форму для випічки і половину тіста виливаємо на форму, зверху викладаємо шар яблук і ще зверху заливаємо рештою тестом.
5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш пиріг випікатися 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Розрізаємо і пригощаємо наших домочадців! Смачного!