Рецепт Шарлотка на кефірі фото

Шарлотка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Пиріг завжди був дуже популярним блюдом до чаю, особливо шарлотка. Прекрасне поєднання яблук і повітряного тесту оцінили англійці і першими дали назву цьому пирогу.

Сьогодні ми пропонуємо вам зробити шарлотку на кефірі. Пиріг виходить особливо ніжним і залишається м'яким довгий час, тільки він з'їдається буквально за один раз, настільки він смачний.

Можна поекспериментувати з пирогом і додати замість традиційних яблук груші або якісь ягоди.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Яблуко - 6-8 штук
  • Сода - 1 Чайна ложка
шарлотка на кефірі - фото крок 1
1. Для початку будемо розтирати розм'якшене масло з цукром.
шарлотка на кефірі - фото крок 2
2. До отриманої маси додаємо кефір і яйце, ретельно перемішуємо і поступово вводимо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, воно стає схожим на сметанку.
шарлотка на кефірі - фото крок 3
3. Яблучка промиваємо і розрізаємо на дольки.
шарлотка на кефірі - фото крок 4
4. Беремо форму для випічки і половину тіста виливаємо на форму, зверху викладаємо шар яблук і ще зверху заливаємо рештою тестом.
шарлотка на кефірі - фото крок 5
5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш пиріг випікатися 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Розрізаємо і пригощаємо наших домочадців! Смачного!

Схожі рецепти