Щука під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Щука - царська риба, часто її готують цілком, але я віддаю перевагу шматочками, так зручніше подавати і можна не переживати, що вона не прожарітся. Поділюся рецептом, як приготувати щуку під соусом.
Щука добре поєднується з багатьма продуктами, тому до неї підійде будь-який гарнір з каші, картоплі, сирих і печених овочів, а також з салатами. До риби відмінно підходить вершковий, сметанний і томатний соуси. Подаю блюдо горячим, частенько готую його до свята.
- Стейк щуки - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Корінь селери - 50 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком

1. Чищу і мою морквину, нарізаю її тонкими шматочками, чищу селера і нарізаю його соломкою, цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю півкільцями.

2. Стейки мою і витираю серветкою, натираю їх сіллю і хмелі-сунелі.

3. Невелика кількість борошна насипаю в миску, стейки в спеціях обвалюють в борошні з двох сторін.

4. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, потім викладаю на неї щуку і обсмажую з двох сторін.

5. На окремій сковороді обсмажую овочі до готовності, потім додаю сметану і томатну пасту.

6. Додаю склянку води, солю і перчу за смаком, доводжу до кипіння і зменшуємо вогонь.

7. У сковороду викладаю раніше обсмажену щуку.

8. Накриваю сковороду кришкою і готую на слабкому вогні 15-30 хвилин.

9. Готову щуку в сметанному соусі подаю гарячої, смачного!