Рецепт Щука під соусом фото

Щука під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щука - царська риба, часто її готують цілком, але я віддаю перевагу шматочками, так зручніше подавати і можна не переживати, що вона не прожарітся. Поділюся рецептом, як приготувати щуку під соусом.

Опис приготування:

Щука добре поєднується з багатьма продуктами, тому до неї підійде будь-який гарнір з каші, картоплі, сирих і печених овочів, а також з салатами. До риби відмінно підходить вершковий, сметанний і томатний соуси. Подаю блюдо горячим, частенько готую його до свята.

  • Стейк щуки - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Корінь селери - 50 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
щука під соусом - фото крок 1
1. Чищу і мою морквину, нарізаю її тонкими шматочками, чищу селера і нарізаю його соломкою, цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю півкільцями.
щука під соусом - фото крок 2
2. Стейки мою і витираю серветкою, натираю їх сіллю і хмелі-сунелі.
щука під соусом - фото крок 3
3. Невелика кількість борошна насипаю в миску, стейки в спеціях обвалюють в борошні з двох сторін.
щука під соусом - фото крок 4
4. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, потім викладаю на неї щуку і обсмажую з двох сторін.
щука під соусом - фото крок 5
5. На окремій сковороді обсмажую овочі до готовності, потім додаю сметану і томатну пасту.
щука під соусом - фото крок 6
6. Додаю склянку води, солю і перчу за смаком, доводжу до кипіння і зменшуємо вогонь.
щука під соусом - фото крок 7
7. У сковороду викладаю раніше обсмажену щуку.
щука під соусом - фото крок 8
8. Накриваю сковороду кришкою і готую на слабкому вогні 15-30 хвилин.
щука під соусом - фото крок 9
9. Готову щуку в сметанному соусі подаю гарячої, смачного!

Схожі рецепти