Щука під маринадом з моркви і цибулі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні запропоную вам відмінний рецепт, як приготувати щуку під маринадом з моркви і цибулі. Здавалося б, звичайна смажена щука, але вистояв під маринадом з моркви і цибулі, вона знаходить новий смак.
Таку рибку я готую дуже часто, і це не обов'язково щука. Влітку я готую карасів під маринадом з моркви і цибулі, взимку - щуку і тостолобіка, а іноді купую філе пангасіуса або минтая і готую за таким же рецептом, теж дуже смачно. Риба, маринована за моїм рецептом, виходить неймовірно ароматною. До речі, смачна не тільки рибка, але і овочевий маринад, мої з'їдають його до останньої ложки!
- Щука - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець горошком - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву і цибулю очистіть, щуку очистіть, видаліть нутрощі.
Щуку поріжте на невеликі шматки, умочіть в борошно, змішану з невеликою кількістю солі, і обсмажте в рослинному маслі точно так же, як ви зазвичай смажите рибу.
Тепер займемося маринадом. Цибулину поріжте дрібними кубиками і обсмажте в олії до прозорості.
Потім додайте натерту на крупній тертці моркву. Прожарте на середньому вогні пару хвилин, а потім накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Додайте томатну пасту, лавровий лист, сіль і перець горошком.
Додайте склянку води і цукор, перемішайте і готуйте під кришкою 20 хвилин. Після закінчення цього часу сковороду зніміть з вогню, лавровий лист вийміть і додайте в сковороду яблучний оцет, перемішайте.
Рибу складіть в судочек або форму, зверху викладіть маринад. Надішліть рибу на ніч в холодильник.
Вже вранці можна насолоджуватися незвичайним смаком рибки!