Рецепт Щука під маринадом з моркви і цибулі фото

Щука під маринадом з моркви і цибулі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морква, Цибуля, Щука
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Сьогодні запропоную вам відмінний рецепт, як приготувати щуку під маринадом з моркви і цибулі. Здавалося б, звичайна смажена щука, але вистояв під маринадом з моркви і цибулі, вона знаходить новий смак.

Таку рибку я готую дуже часто, і це не обов'язково щука. Влітку я готую карасів під маринадом з моркви і цибулі, взимку - щуку і тостолобіка, а іноді купую філе пангасіуса або минтая і готую за таким же рецептом, теж дуже смачно. Риба, маринована за моїм рецептом, виходить неймовірно ароматною. До речі, смачна не тільки рибка, але і овочевий маринад, мої з'їдають його до останньої ложки!

  • Щука - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець горошком - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву і цибулю очистіть, щуку очистіть, видаліть нутрощі.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 2
Щуку поріжте на невеликі шматки, умочіть в борошно, змішану з невеликою кількістю солі, і обсмажте в рослинному маслі точно так же, як ви зазвичай смажите рибу.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 3
Тепер займемося маринадом. Цибулину поріжте дрібними кубиками і обсмажте в олії до прозорості.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 4
Потім додайте натерту на крупній тертці моркву. Прожарте на середньому вогні пару хвилин, а потім накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні 10 хвилин.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 5
Додайте томатну пасту, лавровий лист, сіль і перець горошком.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 6
Додайте склянку води і цукор, перемішайте і готуйте під кришкою 20 хвилин. Після закінчення цього часу сковороду зніміть з вогню, лавровий лист вийміть і додайте в сковороду яблучний оцет, перемішайте.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 7
Рибу складіть в судочек або форму, зверху викладіть маринад. Надішліть рибу на ніч в холодильник.
щука під маринадом з моркви і цибулі - фото крок 8
Вже вранці можна насолоджуватися незвичайним смаком рибки!

Схожі рецепти