Щука на пару в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Найлегше дієтичне блюдо з щуки, яке можна приготувати в мультиварці! Вам практично не потрібно докладати ніяких зусиль - техніка все зробить сама!
Смачне і соковите блюдо з щуки можна приготувати за 25-30 хвилин, якщо використовувати чашу для приготування на пару. Шматочки риби виходять ніжними на смак, від пропареної м'якоті кісточки легко відділяються, так що таке блюдо можна буде запропонувати навіть дітям.
- Щука - 700 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Вода - 1 літр (гаряча)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Щуку очистіть від луски, розпоровши черево під головою і витягніть нутрощі. Якщо є ікра або молочко в рибі, то їх залиште. Ретельно промийте тушку всередині і зовні.
Очищену тушку наріжте порційними шматочками, зрізуючи і видаляючи голову, хвіст, великі плавники. Влийте в чашу ємності гарячу воду (щоб техніці не довелося її прогрівати, витрачати додатковий час). Очистіть від лушпиння пару часниковий зубчиків, пропустіть через прес і змішайте з сіллю і меленим чорним перцем. Натріть цією сумішшю скибочки риби. Викладіть рибну нарізку в чашу для приготування на пару.
Помістіть чашу в мультиварку, включите режим "приготування на пару" з 30 хвилин і закрийте кришку техніки.
Як тільки мультиварка подасть вам звуковий сигнал - блюдо буде готово. Акуратно відкрийте кришку техніки, щоб не обпектися гарячою парою. Вийміть чашу з рибної нарізкою на тарілку.
Викладіть нарізку на тарілку, подавайте до столу гарячою з будь-яким соусом, сметаною, гірчицею і свіжою зеленню.