Щука в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
З щуки можна приготувати не тільки корисні, але і дуже смачні страви. Пропоную приготувати щуку в мультиварці. Рибка виходить ніжна, соковита і ароматна, не залишить байдужими нікого!
Щука, приготована за цим рецептом, виходить надзвичайно смачна! Подати можна і до сімейної вечері, і гостям буде запропонувати не соромно. Самостійно або з будь-яким гарніром така ніжна і ароматна рибка буде в будь-якому варіанті хороша!
- Щука свіжа - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Крем - 150 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Shtuku чистий, попатраєте, видаліть плавники, голову і хвіст (в подальшому використовуйте для приготування ароматної юшки), добре промийте і наріжте тушку шматочками, шириною 2-3 см.

Нарізану рибу посоліть, поперчіть і полийте соком лимона. Залиште маринуватися на 20-30 хвилин.

Потім запаніруйте щуку в борошні.

І обсмажте шматочки з усіх боків на сковороді на сильному вогні або в мультиварці на режимі "жарка" до появи хрусткої скоринки. Перекладіть обсмажену рибу поки на тарілку.

Для соусу з'єднайте сметану і воду. Додайте 1 ст.Л. Борошна, сіль і перець за смаком.

Цибулю і моркву наріжте і обсмажте в мультиварці на режимі "жарка" до м'якості. Нарізка овочів може бути будь-яка, ріжте так, як вам більше подобається.

Зверху на обсмажені овочі покладіть щуку.

Налийте сметанний соус. Розкладіть листочки лаврове листя і готуйте на режимі "випічка" 30 хвилин.

Щука в мультиварці готова. Подавати можна самостійно або з будь-яким гарніром. Дуже ніжно, смачний і ароматний! Смачного!