Рецепт Сайки із заварним кремом фото

Сайки із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Солодке, Булочки

Сайко озеро, якщо хтось раптом не знає, це такі здобні булочки, які печуть в прямокутній формі, викладаючи довгасті булочки близько один до одного. Після випічки вони утворюють один пишний рум'яний пласт, від якого відламують булочки поштучно. Найчастіше сайки печуть з родзинками, але ніщо не заважає спекти їх із заварним кремом, тому що це дуже смачно!

Це дуже ароматні, повітряні і пишні булочки! А солодкий і ніжний заварний крем надає випічці невагомий смак. Хочу звернути Вашу увагу на одну важливу деталь: при укладанні сайок потрібно класти їх щільніше, щоб вони піднімалися вгору, а не розпливалися в сторони. Пригощайтеся!

  • Молоко - 100 мілілітрів( ТІСТО: всі продукти нижче)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно пшеничне в / сорт - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів (кРЕМ: всі продукти нижче)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
сайки із заварним кремом - фото крок 1
Зваріть заварний крем, змішавши холодні інгредієнти і проварити їх до загустіння, постійно помішуючи. Не дайте крему закипеть, щоб він вийшов густим і гладким. Остудіть крем, накривши його харчовою плівкою впритул, щоб не утворювалася корочка.
сайки із заварним кремом - фото крок 2
Для тесту змішайте молоко з цукром і яйцями. Додайте м'яке масло і сіль, ванілін. Всипте просіяне борошно і додайте дріжджі. Замісити м'яке ніжне тісто. Я замішую тісто в хлібопічці.
сайки із заварним кремом - фото крок 3
Дайте тісту підійти мінімум удвічі і розділіть його на шматочки розміром з яйце. Розплющите шматочок тесту рукою, тісто ніжне і цілком обійдеться без качалки. Викладіть трохи заварного крему ближче до краю коржі, подверніте краю і загорніть булочку-рулетик.
сайки із заварним кремом - фото крок 4
Покладіть сайки швом вниз близько один до одного в прямокутну форму. Зручно брати форму для кексу. Дайте Сайко підійти і змастіть зверху збитим яйцем.
сайки із заварним кремом - фото крок 5
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'янцю і готовності.
сайки із заварним кремом - фото крок 6
Готові саечкі злегка остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте теплими, так вони особливо смачні!

Схожі рецепти