Сайки із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Сайко озеро, якщо хтось раптом не знає, це такі здобні булочки, які печуть в прямокутній формі, викладаючи довгасті булочки близько один до одного. Після випічки вони утворюють один пишний рум'яний пласт, від якого відламують булочки поштучно. Найчастіше сайки печуть з родзинками, але ніщо не заважає спекти їх із заварним кремом, тому що це дуже смачно!
Це дуже ароматні, повітряні і пишні булочки! А солодкий і ніжний заварний крем надає випічці невагомий смак. Хочу звернути Вашу увагу на одну важливу деталь: при укладанні сайок потрібно класти їх щільніше, щоб вони піднімалися вгору, а не розпливалися в сторони. Пригощайтеся!
- Молоко - 100 мілілітрів( ТІСТО: всі продукти нижче)
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Молоко - 150 мілілітрів (кРЕМ: всі продукти нижче)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
Зваріть заварний крем, змішавши холодні інгредієнти і проварити їх до загустіння, постійно помішуючи. Не дайте крему закипеть, щоб він вийшов густим і гладким. Остудіть крем, накривши його харчовою плівкою впритул, щоб не утворювалася корочка.
Для тесту змішайте молоко з цукром і яйцями. Додайте м'яке масло і сіль, ванілін. Всипте просіяне борошно і додайте дріжджі. Замісити м'яке ніжне тісто. Я замішую тісто в хлібопічці.
Дайте тісту підійти мінімум удвічі і розділіть його на шматочки розміром з яйце. Розплющите шматочок тесту рукою, тісто ніжне і цілком обійдеться без качалки. Викладіть трохи заварного крему ближче до краю коржі, подверніте краю і загорніть булочку-рулетик.
Покладіть сайки швом вниз близько один до одного в прямокутну форму. Зручно брати форму для кексу. Дайте Сайко підійти і змастіть зверху збитим яйцем.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'янцю і готовності.
Готові саечкі злегка остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте теплими, так вони особливо смачні!