Рецепт Самогон з жита фото

Самогон з жита
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 13 дн. 11 г. 0 хв.

Міцний домашній самогон з жита з пряним ароматом і легким смаком зерна, а найголовніше - він якісний, і ніхто їм не отруїться. Цей продукт точно сподобається чоловікам!

Опис приготування:

З зерна можна отримати дуже якісний самогон. Його називають ще хлібним. Такий самогон виготовляється з пшениці, вівса, жита. Смак самогону залежить від вашого вибору культури. Я віддаю перевагу житній: міцний, насичений самогон з особливим пряним ароматом. Рецепт приготування самогону з жита мені дістався від батька. Технологія нескладна, навіть новачок, такий як я, може впоратися. Розглянемо в цьому рецепті, як приготувати самогон з жита в домашніх умовах.

  • Жито - 500 грам (промита)
  • Вода - 2, 5 L(0, 5 л для першого сиропу, 2 L - для другого)
  • Цукор - 500 грам(100 гр для першого сиропу, 400 г - для другого)
самогон з жита - фото крок 1
Щоб приготувати самогон з жита, нам необхідно зробити заброд. Для цього жито, промиту від пилу, необхідно залити теплим сиропом (0, 5 літра води + 100 грам цукру). Сироп повинен покривати жито на 2-2, 5 см. Ставимо заброд відкритим в теплій кімнаті на 3-5 днів.
самогон з жита - фото крок 2
З 3 добу заброд у мене заграв, ознаки - з'явилися пухирці, кислий запах. Якщо зерно увібрало багато сиропу, то можна трохи додати, щоб зерна були покриті.
самогон з жита - фото крок 3
Тепер зробимо другий сироп, охолоджений до кімнатної температури: змішаємо 400 г Цукор 2 л води. Змішуємо заброд і сироп у великій ємності, ставимо під водяний затвор і відправляємо в тепле місце на бродіння.
самогон з жита - фото крок 4
Пройшло два тижні, брага по всіма видимими ознаками готова: зерно опустилося на дно, газ не виділяється. Процідимо її через марлю і будемо ставити на першу перегонку.
самогон з жита - фото крок 5
Робимо перший перегін - швидкий, все в одну посуду. У мене вийшло 400 мл самогону 33 градусів фортецею. На запах, як проросле зерно з кислинкою.
самогон з жита - фото крок 6
Змішуємо отриманий самогон з водою 1 до 1 і ставимо на другу перегонку.
самогон з жита - фото крок 7
Другу перегонку робимо на маленькому вогні. Відібрав головну фракцію, орієнтуючись на запах, і відбираю середню фрацкію.
самогон з жита - фото крок 8
Після другої перегонки вийшло 200 мл основної фракції 52 градусів міцності. Охолоне, відпочине - і можна пробувати.

Схожі рецепти