Самогон з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Який тільки самогон не готують народні умільці в наш час, іноді просто диву даєшся від їх кмітливості і умінь. Представляю вам класичний картопляний самогон "по-домашньому" .
Це класичний рецепт приготування самогону з картоплі. Вважається, що такий самогон найлегше готувати зважаючи нескладності процесу і відносної дешевизни інгредієнтів. Напій виходить дуже якісним і ідеально підходить для святкового застілля. Хай щастить!
- Картопля - 10 кілограм
- Дріжджі - 100 грам (на кожні 5 літрів води)
- Борошно - 1/2 кілограма

Картопля ретельно промийте.

Очистіть його від шкірки і натріть на тертці.

Помістіть терту картоплю в кип'ячену воду (60 градусів). Додайте борошно і трохи пшеничної соломи (подрібненої). Ретельно перемішайте. Як тільки посвітлішає - злийте воду в окрему ємність. Залийте нової водою (50 градусів) наполягайте трохи довше, ніж в перший раз. Потім злийте рідину, змішайте її з "першим зливом" . Додайте дріжджі (100 грамів на 5 літрів рідини). Перемішайте і настоюйте 10-15 днів.

Отриману брагу перегонимо через самогонний апарат двічі.

Готово! Подавайте до столу охолодженим.