Самогон з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 12 дн. 16 г. 0 хв.
Який тільки самогон не готують народні умільці в наш час, іноді просто диву даєшся від їх кмітливості і умінь. Представляю вам класичний картопляний самогон"по-домашньому" .
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування самогону з картоплі. Вважається, що такий самогон найлегше готувати зважаючи нескладності процесу і відносної дешевизни інгредієнтів. Напій виходить дуже якісним і ідеально підходить для святкового застілля. Хай щастить!
- Картопля - 10 кілограм
- Дріжджі - 100 грам (на кожні 5 літрів води)
- Борошно - 1/2 кілограма
Картопля ретельно промийте.
Очистіть його від шкірки і натріть на тертці.
Помістіть терту картоплю в кип'ячену воду (60 градусів). Додайте борошно і трохи пшеничної соломи (подрібненої). Ретельно перемішайте. Як тільки посвітлішає - злийте воду в окрему ємність. Залийте нової водою (50 градусів) наполягайте трохи довше, ніж в перший раз. Потім злийте рідину, змішайте її з"першим зливом" . Додайте дріжджі (100 грамів на 5 літрів рідини). Перемішайте і настоюйте 10-15 днів.
Отриману брагу перегонимо через самогонний апарат двічі.
Готово! Подавайте до столу охолодженим.