Салат з вареного буряка і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б звичайні овочі, що з них можна приготувати такого оригінального. Але ж можна! Я розповім вам, як приготувати смачний салат з вареного буряка і моркви, який стане прикрасою столу.
Звичайні прості овочі, буряк і морква, якщо їх красиво і смачно подати, можуть стати відмінним салатом і зіркою вашого святкового столу. А вся справа в смачній ароматної заправці, яка надасть цим корисним овочам неповторного смаку. Не вірите? Приготуйте салат з цього дуже простим рецептом і переконайтеся.
- Буряк - 1 штука (середнього розміру)
- Морква - 1 штука (велика)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Горіхи волоські - 5-6 штук
- Бринза - 50-70 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий сік - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Зваріть, охолодіть і очистіть буряк і морква.
Приготуємо заправку, нехай настоїться. Змішаємо оливкова олія, лимонний і апельсиновий сік, подрібнену зелень і часник. Додамо сіль і перець. Розмішати і відставити в сторону.
Я натирала овочі на тертці для корейської моркви, так салат вийде цікавіше і красивіше.
Натираємо буряк.
Очистимо і подрібнити волоські горіхи.
І наріжемо на невеликі кубики сир. У мене грецький сир для салату, можна використовувати будь-який солоний сир.
Формуємо салат. Викладаємо половину буряка і поливаємо заправкою.
Викладаємо моркву і теж поливаємо заправкою.
Викладемо кубики сиру, посиплемо горіхами і знову поллємо заправкою. Салат готовий!